Oskarji: Napaka pri razglasitvi zrežirana?

Oskarji: Napaka pri razglasitvi zrežirana? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
9. 3. 2017

Letošnja podelitev oskarjev, ki je bila že 89. po vrsti, je minila s škandalom, ko je podeljevalec, igralec Warren Beatty, razglasil napačnega zmagovalca za najboljši film.

Ko so na oder že prišli snovalci filma La La Land, ki jih je razglasil za dobitnike oskarja za najboljši film, je voditelj Kimmel pojasnil, da gre za neljubo napako in da je najboljši film Mesečina oziroma v originalu Moonlight.

Marsikdo je pozneje dejal, da je bil ta neljubi dogodek zrežiran, saj oskarji niso več tako priljubljeni in razvpiti, kot so bili nekoč. S tem škandalom so pač spet razburkali javnost in seveda se o podelitvi govori več, kot bi se sicer. Poleg tega je film La La Land veljal za favorita in nihče ni niti pričakoval, da bi lahko prestižni kipec odnesel drug film.

Drugi dobitniki so svoj kipec dobili po 'mirni poti', kritiki pa pravijo, da si ga je najbolj zaslužila igralka Emma Stone, ki je zaigrala prav v filmu La La Land. Igralka je blestela v prekrasni kreaciji modne hiše Givenchy.

Da pa le ni vse tako črno, pove dejstvo, da je oskarja za najboljšo režijo dobil režiser Damien Chazelle, in to prav za nesrečni film oziroma muzikal La La Land.

Podjetje PricewaterhouseCoopers, ki že 83 let skrbi za ovojnice na podelitvi oskarjev, je podalo javno opravičilo. "Opravičujemo se ekipama filma Mesečina in La La Land, Warrenu Beattyju, Faye Dunaway in gledalcem za neljubo napako, ki se je pripetila. Beatty je dobil v roke napačno ovojnico. Trenutno preiskujemo, kako se je zamenjava zgodila, in se hkrati vsem globoko opravičujemo. Hvaležni pa smo vsem, da so se odlično znašli v teh neprijetnih okoliščinah," se je glasilo njihovo opravičilo.

Podjetje je še pojasnilo, da sta podeljevalca oskarja za najboljši film očitno dobila napačno ovojnico. Izkazalo se je, da obstajata dva kompleta ovojnic z imeni zmagovalcev, ni pa jasno, kdo je kriv, da je v Beattyjevih rokah pristala napačna.

Priporočamo