Otroci svetovnih zvezdnikov z bizarnimi imeni: Nekatera so res nezemeljska!

16. 10. 2021 | Vir: Story
Deli

Od nenavadne enačbe do izvornega imena Superman - številni zvezdniki želijo svojo ustvarjalnost razkazovati tudi pri imenovanju svojih potomcev.

Lyra Antarctica Seaborn Sheeran - starša: Ed Sheeran in Cherry Seaborn

ed sheeran

Njun prvi otrok in že takoj zelo zanimivo ime. Lyra se zdi nekako smiseln izbor, saj je Lyra v prevodu tudi starogrško glasbilo s strunami. Primerno za hčerko nadvse uspešnega glasbenika. Zakaj potem Antarctica, ni jasno, nas pa je besedna zvezda Lyra Antarctica takoj spomnila na Lyro, glavni lik iz knjižne in posledično TV-serije Njegova temna tvar (His Dark Material), ki se precejšen del zgodbe v Zlatem kompasu potika po drugem zasneženem polu - Arktiki. Da je istočasno to najbolj priljubljeno Edovo čtivo, le potrdi naše sume. So pa nekateri duhovito komentirali, da se je Lyra Antarctica rodila ravno 9 mesecev po premieri TV-serije Njegova temna tvar na BBC. "Vemo, kaj sta gledala, ko sta jo zaplodila," so šaljivo zapisali na Twitterju.

X Æ A-12 Musk - starša: Elon Musk in Claire Boucher (Grimes)

elon musk

Elon Musk ima kar nekaj prestolonaslednikov – šest sinov stoji v vrsti za nasledstvo tehnološkega velikana, a je največ pozornosti zagotovo pritegnil njegov najmlajši, rojen letos maja. Prvi otrok, ki se je rodil Elonu Musku in kanadski glasbenici, ki se umetniško podpisuje kot Grimes, je ob rojstvu dobil nadvse nenavadno ime - X Æ A-12. Kar se zdi kot naključna kombinacija črk, simbolov in številk, v bistvu ima neki smisel.

Na Twitterju je Grimes razložila: "X je neznana spremenljivka, Æ je moj vilinski zapis besede Ai (ki pomeni ljubezen in/ali umetno inteligenco), A-12 pa je predhodnik najinega najljubšega bojnega letala SR-17. Nima orožja, nima obrambnega sistema, samo hitrost. Odličen v bitkah, a popolnoma neagresiven." A ker v zvezni državi Kalifornija (in najbrž še kje po svetu) v osebnih imenih ni dovoljeno uporabljati številk, sta bila primorana ime spremeniti v XÆ A-Xii. V pogovoru s podkasterjem Joejem Roganom je Elon razkril, da se ime izgovori 'X-Ash' oziroma 'ekseš'.

Kulture Kiari Cephus - starša: Cardi B in Offset

cardi b

Odmevna glasbenica Cardi B in raper Offset, sicer članek zasedbe Migos, sta svojo prvo hčerko povila julija 2018, že takoj pa je javnost začel zanimati izvor njenega imena – Kulture Kiari. Prva ugibanja so bila, če se ime deklice nanaša na zadnja dva albuma skupine Migos, ki sta bila naslovljena Culture in Culture II. Čeprav nikoli nista uradno potrdila izvora imena, pa je Offset namignil, da je beseda 'kultura' vsekakor globoko vpeta v manifest skupine Migos. "Migos je kultura," je še dodal. Izvor drugega imena, Kiari, pa ni zavit v skrivnost – Kiari je namreč uradno ime njenega očeta, ki se sicer umetniško podpisuje kot Offset, na rojstnem listu pa mu piše Kiari Kendrell Cephus.

Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence - starša: Uma Thurman in Arpad Busson

Uma Thurman

Odvetniška firma? Ne, le hčerka igralke Ume Thurman in njenega izbranca Arpada Bussona, francoskega investitorja in ustanovitelja danes 7 milijard dolarjev vredne investicijske skupine EIM, ki ga prijatelji kličejo preprosto Arki. Ker se Uma in Arpad nista mogla odločiti za eno ime za hčerko, sta jih na rojstni list preprosto nanizala kar pet. "Nisva se mogla odločiti za eno ime, zdaj jo kličeva Luna," je Uma povedala v intervjuju z Jimmyjem Fallonom.

Apple Martin - starša: Chris Martin in Gwyneth Paltrow

gwyneth palthrow

Danes 15-letna hčerka Chrisa Martina, pevca skupine Coldplay, in igralke Gwyneth Paltrow, že stopa po stopinjah slavnih staršev in se trudi uspeti kot plesalka in pevka. Ob njenem rojstvu je na spletu završalo, nekaj časa je bilo njeno ime celo najbolj iskan niz na Googlu, tudi zato, ker je bila Gwyneth izredno zaščitniška do hčerkine zasebnosti.

Ime Apple je izbral Chris, Gwyneth pa je v pogovoru z Oprah Winfrey povedala, da se ji ime zdi odlično, saj vzbudi vtis sladke celovitosti. Mimogrede, Gwyneth na družbenih omrežjih praviloma ne objavlja fotografij hčerke brez njenega privoljenja. Ko je marca 2019 objavila samo eno, na kateri ima Apple na glavi smučarsko čelado, večji del obraza pa ji zakrivajo smučarska očala, ji je Apple kar prek objave vseeno zabrusila, da je bilo to objavljeno brez njenega dovoljenja.

Pilot Inspektor - starša: Jason Lee in Beth Riesgraf

Igralec Jason Lee, ki se ga verjetno spomnite predvsem iz komične serije Moje ime je Earl, in ameriška igralka Beth Riesgraf iz serije Leverage sta leta 2003 povila sina z nadvse nenavadnim imenom – Pilot Inspektor. Jason je razložil, da ime izvira iz rokerske skladbe 'He's Simple, He's Dumb, He's The Pilot' zasedbe Grandaddy. Jason je še povedal, da ga je že prva kitica v tej pesmi totalno navdušila, ko jo je prvič slišal, od tu pa sta potem s takratno ženo Beth izbrala ime.

Apollo Bowie Flynn, Kingston James McGregor in Zuma Nesta Rock - starša: Gavin Rossdale in Gwen Stefani

gwen stefani

"Vem, da je veliko imen, ampak sem bila tako navdušena, da bom imela otroke, da se nisem mogla odločiti," je pred leti za Wired povedala Gwen Stefani, ki ima z bivšim možem, britanskim rokerjem Gavinom Rossdalom, tri sinove, rojene v letih 2006, 2008 in 2014. Imena so sestavljena iz različnih nazivov in imen, ki so paru nekaj pomenili, tako da v bistvu ne gre za naključno izbrane besede. Zuma je recimo njuna najljubša plaža na Malibuju, Bowie je dekliški priimek Gavinome mame, Flynn pa je dekliški priimek Gwenine mame.

North, Saint in Chicago - starša: Kanye West in Kim Kardashian West

Ne moremo govoriti o nenavadnih imenih otrok, ne da bi omenili potomce para West-Kardashian. Čeprav v luči številnih drugih imen niti ne tako nenavadna, pa so v javnosti zagotovo ena najbolj znanih. Pri njuni najstarejši hčerki North, rojeni leta 2003, se bizarnost pojavi ob napisu celotnega imena, ki se sliši preprosto North West (Sever Zahod). Njun sin Saint, ki se je rodil leta 2014, ima ime, ki je na določenih delih sveta nekoliko problematično, saj v prevodu pomeni 'svetnik'. Na Novi Zelandiji je to ime recimo prepovedano, ker predstavlja uradni naziv. Njun tretji otrok, hčerka, rojena leta 2018, pa je dobila ime po mestu Chicago, kjer je Kanye West odraščal od tretjega leta starosti.

Kal-El Coppola Cage - starša: Nicolas Cage in Alice Kim

Nicolas Cage se je s svojo tretjo ženo, Alice Kim, poročil na zasebnem ranču v severni Kaliforniji. Kaj vse sta imela skupnega, lahko le ugibamo, je pa očitno to, da sta oba ljubitelja Supermana. Leta 2005 se jima je rodil sin, ki sta mu namenila prav posebno ime – Kal-El. Ljubitelji stripov vedo, da je Kal-El originalno Supermanovo ime, kot ga je imel na domačem planetu Kripton.

Alice je želela, da sinu dava unikatno ime," je povedal Nicolas. "Najprej sva razmišljala o imenu Kyle, potem pa je Alice rekla, da želi nekaj bolj nenavadnega in istočasno lepega. Spomnil sem se na stare stripe o Supermanu in njegovo originalno ime Kal-El na Kriptonu. Želel sem ime, ki predstavlja nekaj dobrega, je unikatno in tudi ameriško. In Kal-El je vse troje."

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia