Otroci znanih si utirajo svojo pot med zvezde

Otroci znanih si utirajo svojo pot med zvezde (foto: premiera LA) premiera LA
Vir: Lady
21. 9. 2018

Da jabolko ne pade daleč od drevesa, pri nekaterih zvezdnikih zagotovo drži. Po stopinjah nekaterih najbolj talentiranih igralcev, pevcev, režiserjev in umetnikov v svetu zabave stopajo tudi njihovi otroci, ki svojo nadarjenost že kažejo pred kamero in na odru. Čeprav marsikdo sploh ne ve, potomci kakšnih zvezd so. Mi jih razkrivamo le nekaj.

Lily Collins – Phil Collins

Lilly Collins (29 let) se je na TV-zaslonih v eni izmed serij na BBC prvič pojavila že, ko je imela komaj dve leti, a se je pred kamere vrnila šele pri 20 letih.

Prva večja vloga je bila Sneguljčica v filmu Zrcalce, zrcalce iz leta 2012. Nekaj let pozneje pa se je pojavila v drami Kronike podzemlja: Mesto kosti. Njen oče je nihče drug kot slavni glasbenik Phil Collins (67 let).

Eve Hewson – Bono

Mlada irska igralka Eve Hewson (27 let) vsekakor želi uspeti sama brez pomoči svetovno slavnega očeta, glasbenika Bona (58 let) iz skupine U2.

Nase je opozorila z vlogo medicinske sestre Lucy v seriji The Knick, letos pa snema film Robin Hood v produkciji Leonarda DiCapria, z njo bo igral tudi John Torturro. Bono se sicer piše kot hčerka Hewson in mu je ime Paul David, kar pa malokdo ve.

Margaret Qualley – Andie MacDowell

Mlada Margaret Qualley (23 let) je dobila veliko priložnost z eno glavnih vlog v seriji HBO The Leftovers. Ima tudi glavno vlogo v Netflixovi seriji Death Note.

Pri samo 23 letih ima lepotica velik potencial za dolgo in uspešno kariero tako igralke kot manekenke. Na svojo hčer je upravičeno ponosna igralka Andie MacDowell (60 let).

Katie Cassidy – David Cassidy

Leta 2006 je takrat 20-letna Katie Cassidy (31 let) posnela štiri filme, med njimi tudi tega z naslovom Black Christmas. Naslednja leta so bila zelo delovna, saj je filme snemala kot po tekočem traku. Nato pa je začela nastopati tudi serijah. Njen oče je znani glasbenik David Cassidy, ki je bil velika zvezda v 70. letih prejšnjega stoletja, je pa žal lani umrl.

Rashida Jones – Quincey Jones, Peggy Lipton

Rashida Jones (42 let) je očitno nekaj igralskega talenta podedovala po svoji mami Peggy Lipton (71 let), ki se je spomnimo na primer iz Twin Peaksa ali pa serije Alias.

Njen oče je glasbena legenda Qincy Jones (85 let). Njen talent pa ni le igranje, izkazala se je tudi kot pisateljica, režiserka in producentka.

Dakota Johnson – Melanie Griffith, Don Johnson

Svojo prvo vlogo je imela Dakota (28 let) že leta 1999 v maminem filmu Crazy in Alabama. Takrat je imela deset let, a je vseeno počakala, da je končala srednjo šolo, da bi se lahko posvetila igranju. Njen vstop v film je bil takoj na velika vrata v filmu Socialno omrežje, no, največjo slavo pa je doživela v filmu 50 odtenkov sive kot Anastasia Steele.

Dakota gre po stopinjah slavnih staršev Melanie Griffith (61 let) in Dona Johnsona (68 let). No, njena babica Tippi Hedren (88 let) pa je zaigrala v filmu Alfreda Hitchcocka.

Gwyneth Paltrow – Blythe Danner

Igralka Gwyneth Paltrow (45 let) ima uspešno kariero, čeprav se v zadnjem času pojavlja bolj kot filantropistka in zagovornica zdravega življenja.

Igralka pa ni postala po naključju, njen oče je režiser in producent Bruce Paltrow, njena mama pa igralka Blythe Danner (75 let), ki se je spomnimo iz Will & Grace ter Njeni tastari.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia