Otroka iz britanske kraljeve družine se učita vrtnariti

Otroka iz britanske kraljeve družine se učita vrtnariti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
9. 6. 2017

Zdi se, da otroka vojvodinje Kate in princa Williama, George in Charlotte, živita povsem drugačno življenje kot številni drugi otroci.

A v resnici ni tako. Par se namreč zelo trudi, da bi njuna otroka živela čim bolj normalno življenje. Zato se je družina tudi preselila na podeželje, na posestvo Anmer Hall v Norfolku, kjer živijo precej preprosto.

Nasprotno od pričakovanega tudi nimajo veliko pomočnikov, zato morajo veliko stvari postoriti sami. Ob pospravljanju, kuhanju in obisku trgovine par zadnje čase tudi vrtnari oziroma to počne vojvodinja Kate.

Meni namreč, da je doma pridelana hrana veliko boljša in okusnejša, zato si je zasnovala manjši vrtiček, na katerem goji predvsem zelenjavo. Ker je vrtiček manjši, ga obdeluje sama, trudi pa se, da bi vrtnarjenje približala tudi svojima malč­koma.

Zato ju pogosto vzame s seboj, da jo opazujeta pri delu ter da jima lahko pove več o rastlinah, ki tam rastejo. Kako se malčka na to odzivata, za zdaj ni znano, smo pa prepričani, da jima ni dolgčas. Ne nazadnje Kate zelo dobro ve, kako pritegniti in obdržati pozornost otrok.

Tina Ambrožič

Priporočamo