Paul Rudd nič več v vlogi hollywoodskega romantika

Paul pravi, da še nikoli ni bil del nečesa, kar bi zbujalo toliko zanimanja, kot 
ga aktualni film Ant-Man.       (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
6. 8. 2015

Paul Rudd kot Marvelov superjunak? To vsekakor zveni precej neobičajno in tudi sam igralec dolgo sploh ni mogel verjeti, da se je znašel v takšni vlogi ...

Do zdaj je bil Paul Rudd znan kot bolj ali manj stalni član igralske zasedbe hollywoodskih (romantičnih) komedij, zdaj pa se je 46-letnik nenadoma znašel v vlogi superjunaka. V akcijski domišljijski pustolovščini Ant-Man, ki igra v naših kinih, upodablja najmanjšega junaka, kar jih je svet kdaj videl.

Ima pa zato velik domet, v ZDA je film, o katerem vsi govorijo, že v prvem vikendu predvajanja kinematografske blagajne napolnil z 58 milijoni dolarjev! Paulovo kariero bo to najverjetneje obrnilo na glavo, a v pozitivnem smislu.

Simpatični igralec ima z ženo Julie Yaeger sina Jacka Sullivana in hčerko Darby, ki pa ne gledata njegovih filmov. "Še nikoli nisem bil del nečesa, kar bi zbujalo toliko zanimanja," pravi simpatični igralec, ki – ko gre za prepoznavnost – razliko še posebno opaža pri otrocih: »Otroci pravzaprav sploh ne vedo, kdo sem, ker so moji dosedanji filmi bolj ali manj namenjeni odraslim.«

Predvsem se je razveselil tega, da se za njegovo delo nenadoma zanimata tudi njegova otroka, leta 2006 rojeni sin Jack Sullivan in hčerka Darby, ki je luč sveta ugledala štiri leta pozneje. "Vesta, kaj počnem, a to jima nič ne pomeni. Preprosto sem njun oče," pojasnjuje Paul, ki je na svetovno premiero v Los Angeles peljal svojega sina.

"Še nikoli ni videl nobenega mojega filma. To ga nikoli ni posebno zanimalo," pravi zvezdnik in doda: "To, da sem sedel ob svojem otroku in opazoval, kako zelo mu je bil film všeč, je bila čudovita izkušnja."

Leto dni slabe volje

Paul je tokrat prvič na lastni koži izkusil, kakšen je občutek, če moraš igrati superjunaka. Že več mesecev pred začetkom snemanja se je moral lotiti prav posebne diete in napornih treningov.

"Leto dni nisem počel ničesar zabavnega," se pošali in nadaljuje: "Nisem jedel ogljikovih hidratov in sladkorja, nisem pil alkohola, tako rekoč leto dni sem bil slabe volje." Poleg tega se ni ravno z lahkoto slekel pred kamero: "Počutil sem se precej negotovo."

No, kljub vsemu pa se je ves trud splačal: "Še nikoli v življenju nisem bil v tako dobri formi. In to mi je pomagalo, da sem se vživel v vlogo." Seveda pa je tudi obleka pripomogla k temu, da je dobil občutek, da je pravi za to vlogo.

Je pa res, da se po snemanju filma Ant-Man še ni počutil kot del Marvelovega sveta, to se je zgodilo šele med snemanjem znanstvenofantastičnega akcijskega trilerja Captain America: Civil War. "To je bila povsem nova izkušnja," ves navdušen pove in poudari: "Šele na tem snemanju sem začutil, da sem v igri, saj je ob meni kar nenadoma stal Iron Man, nato pa še Captain America."

Je zdaj Marvelova last, kot se je o sebi nekoč pošalil Robert Downey mlajši? "V naslednjih štirih nadaljevanjih vsekakor," v smehu odgovori Paul.

V priloženem videu si lahko ogledate trailer za film Ant-Man.