Penelope Cruz v tej beli prozorni obleki mnogim zmešale glave, mnogi pa ugibajo, če je sploh nosila spodnje perilo

29. 11. 2023
Deli
Penelope Cruz v tej beli prozorni obleki mnogim zmešale glave, mnogi pa ugibajo, če je sploh nosila spodnje perilo (foto: Profimedia)
Profimedia

Penelope Cruz je bila na rdeči preprogi prava zapeljivka, ki je obračala vse glave.

Penélope Cruz se je v svoji bogati 30-letni igralski karieri uveljavila kot prava hollywoodska zvezda. Ko naletite na film, fotografijo ali članek, povezan z nagrajeno igralko, si ne morete kaj, da ne bi občudovali njene lepote in gracioznosti ter seveda njenega vedno tako elegantnega sloga. Španska igralka je postala simbol brezčasne in prefinjene čudovitosti in zdi se, da je s časom le še boljša.

Marko Vozelj pokazal, kako je za vikend užival v ženinem objemu, tukaj so fotografije

Nič čudnega, da je 49-letno lepotico pokojni Karl Lagerfeld leta 2018 izbral za Chanelovo ambasadorko. "To je tako ikonična blagovna znamka in Karl je genij, vse, kar je naredil, občudujem že od malih nog, zato mi je v veliko veselje delati z njim," je takrat slovita španska igralka, ki je že davno uspela tudi v Hollywoodu povedala za Women's Wear Daily.

Ne glede na to, ali promovira nov film, nastopa na podelitvi oskarjev ali se odpravi na dobrodelno kosilo, je žena Javierja Bardema utelešenje sodobne prefinjenosti, kar dokazujejo tudi spodnje fotografije. Pred vami so fotografije, ki slavijo brezhibni slog Penélope Cruz, ki je že davno postala prava modna ikona in navdih mnogim.

Profimedia

Penélope Cruz se dandanes ne želi ločiti od Chanela. A ko se je prvič prebijala v Hollywood (v rodni Španiji je bila Cruzova že dobro znana, v ZDA pa je prvič zaigrala leta 1998 v filmu The Hi-Lo Country) - še preden je začela nositi tvid in dvojni C -, je nosila skromne hlače in elegantne obleke, pogosto v preprosti črni ali beli barvi.

Igralka si je ustvaril kariero, o kakršni sanjajo ambiciozne filmske zvezde. Na tej poti je prejela oskarja za izjemno vlogo v filmu Vicky Cristina Barcelona in v igralskem kolegu Javierju Bardemu našla svojega princa na belem konju, s katerim sta srečna vse do danes in mnogim se zdi, da gre za enega najbolj trdnih igralskih parov in že leta dolgo uspešno krmarita skozi vse izzive in čeri, ki jima jih prinaša življenje.

Med tem, ko je dosegla tako pomembne dosežke, je krasila tudi rdečo preprogo v nepozabnih oblekah in še marsičem drugem. V devetdesetih in zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja je mlada igralka svojim oblekam želela dodati pridih španskega pridiha. Tako kot mnoge njene sodobnice, kot so Jennifer Aniston, Winona Ryder in Gwyneth Paltrow, se je tudi Cruzova najpogosteje odločala za minimalistično estetiko.

Profimedia

Ne glede na to, ali je bila oblečena v obleko Ralph Lauren, slip obleko ali v popolnoma belo (njena najljubša barva), je bila tako privlačna, da je na rdečih preprogah vedno jemala dih in le redki se niso obračali v njeno smer in občudovali njeno brezčasno lepoto, ki se zdi, da ni zbledela niti zdaj, ko bo igralka že kmalu slavila svoj 50. rojstni dan.

Belo pa je oblekla tudi nedavno, ko je v New Yorku udeležila podelitve nagrad Gotham 2023. V oprijeti beli obleki z dolgimi rokavi je bila videti božansko. Mnogi so seveda ugibali, kaj točno igralka nosi pod čudovito srajčno obleko v beli barvi, ki velja za njeno najljubšo, a kakorkoli že, domišljija je ob tem mnogim nagajala in številni bodo to njeno seksi obleko še dolgo sanjali.

Bonus video: Pogovor z Domnom Valičem