Petra Kovačević je odraščala v rejniški družini

Že kot otrok je sanjala o pevski karieri.
 (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
27. 1. 2016

Petra Kovačević je ena izmed vidnejših mladih hrvaških pevk, ki postaja z vsakim nastopom bolj priljubljena tudi na sončni strani Alp. Že v otroštvu, ki ga je preživela skupaj z bratom in devetimi rejniškimi otroki, je vedela, da bo nekoč postala pevka, saj je bila želja tako močna, da bi se prej ali slej morala uresničiti.

Največji odziv do zdaj je dosegla vaša pesem Buka galama. Kako ste se ob tem počutili?

Že ob prvem poslušanju sem vedela, da bo pesem hit. Vanjo sem močno verjela, poleg tega pa tudi vase, saj brez tega ne moreš nič. Rekla sem si, zaslužim si to pesem in uspelo mi bo! Seveda pa nikoli ne veš.

Pesem prepeva skoraj celotni Balkan.

Zelo veliko mi pomeni, da se je pesem uveljavila med Hrvati, Slovenci, pa tudi v tujini. Pesem mi je dala tudi dobre smernice, kam naj grem. Zdaj pa je morda čas za balade, saj imam rada tako zabavno kot bolj umirjeno glasbo.

Verjetno ste prav zaradi tega v mladosti tudi obiskovali ure baleta. Zakaj niste postali balerina?

Do sedmega leta sem živela na Reki, nato smo se preselili v manjšo vas, kjer ni bilo mogoče plesati baleta. Sem samouk v petju, saj sem že od otroštva vedela, da bom postala pevka. Druge možnosti ni bilo!

Imate morda kakšne glasbene vzornike?

Seveda jih imam, vsi jih imamo. Želela bi plesati kot Beyonce in peti kot Shakira. Seveda obstaja veliko profesionalcev, zato ima vsak svoje vzornike. Vendar ne želim nikogar posnemati.

Velikokrat nastopate tudi v Sloveniji. So vam nastopi v naši mali državi všeč?

Zelo! Vedno ste nasmejani in pripravljeni na zabavo. Moj oče je nekaj časa živel v Sloveniji in tudi on mi je povedal, da ste pozitivni in sproščeni. Pa da tudi radi kaj popijete. (smeh)

So vam ljubše velike ali manjše dvorane?

Veliko ljudi, ni boljšega! Seveda ima tudi majhno občinstvo svoje čare, vendar je vznemirjenje v primeru večjega števila ljudi večje.

Večina glasbenikov prosti čas posveti poslušanju drugačne, nekateri pa tudi konkurenčne glasbe. Kaj pa poslušate vi?

Rada poslušam balkansko glasbo in reggae, Bob Marley je zakon. Brat ga stalno posluša in mi je predstavil to zvrst glasbe.

Nekaj časa ste bivali na Reki pa tudi v Novalji. Kaj počnete v mrzlih zimskih mesecih?

Kuhano vino, smučanje, sprehod ... Čeprav pozimi najraje pojem. Vsi me sprašujejo, ali si bom morda po končani sezoni vzela čas za odmor, vendar sem premlada, da bi potrebovala počitek. Vsak koncert je zame odmor, kot bi vse leto hodila po maturantskih izletih. (smeh)

Kakšni pa so vaši načrti v letu 2016?

Želim si čim večje število dobrih koncertov, nova poznanstva in družino ... da bi bili člani moje družine čim več časa ob meni. Želim si ljubezni, saj sem še samska.

Torej poroke ni na vidiku?

Vsak naj naredi, kar hoče, saj ima vsak pravico upravljati svoje življenje. Sama o tem še ne razmišljam. Rada pa si ogledujem poročne obleke, saj so naravnost prečudovite, vendar bo do moje poroke preteklo še kar nekaj časa.