Pevka Antonija Šola osvaja Slovenijo

Vir: Lady
13. 2. 2018

Hrvaška pevka Antonija Šola, avtorica številnih uspešnic, je v Sloveniji posnela spot za pesem Tvoja. Antonija največkrat piše pesmi iz lastnih izkušenj in nova pesem ni izjema, zato lahko iz teksta razberemo marsikaj o njej.

Medtem ko sta besedilo in glasba njeno delo, pa se pod aranžma podpisuje Dragan Brnas. "Pesem je nastala v enem dihu," je zaupala simpatična vokalistka, ki nas pusti ugibati, kdo je njen neizčrpen navdih za številne pesmi, ki jih je napisala zase in za druge, teh pa je že skoraj 300.

Najvidnejši hiti, ki jih je napisala za druge glasbenike, so pesmi Tošeta Proeskega Jedina, Volim osmijeh tvoj, Srce nije kamen, Veži me za sebe, Pratim te, Dal si sretnija ... Napisala je tudi pesmi za Zdravka Čolića, Lepo Breno, Petra Graša, Ivana Zaka, Danijelo Martinović, Željka Bebeka, Crveno jabuko, Nino Badrić, Mladena Grdovića, s katerim je tudi pela na turneji v ZDA, omeniti pa je treba še sodelovanje z Begini, klapo Vigor, Mejaši itd.

Pesem Tvoja napoveduje njen peti solo album, ki ga bo izdala to pomlad. Zadnja pesem govori o tem, kaj ženska na koncu dneva res želi – to sta ljubezen in pripadnost. Danes, ko so ženske samostojne in uspešne karieristke ter super mame, si na koncu dneva vsaka od njih želi le ljubezen. Pesem je Antonija pripravljala več kot pol leta in se v  njej stopila s čustvi, ki jih je globoko doživljala več kot leto dni.

Osvaja Slovenijo

Videospot je posnela v Sloveniji v Kristalni dvorani Grand hotela v Rogaški Slatini pod režisersko taktirko Igorja Vignjevića in v kreacijah Vesne Sposa. Videospot je odgovor na vprašanje, ki je mnogokrat postavljeno, in to je: kako nastane pesem? "V videospotu predstavljam kreativen proces ustvarjanja, navdih in mešanica čustev pa vodita do izvedbe in vzhičenja zaradi ustvarjene pesmi," je povedala pevka.