Phil Collins: Ljubezen iz šole ga spremlja vse življenje

Od tretje žene Orianne Cevey se je ločil leta 2006, a od avgusta lani spet živi z njo in s sinovoma, 15-letnim Nicholasom ter 11-letnim Matthewem. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
11. 11. 2016

Not Dead Yet: The Autobiography je naslov knjige spominov Phila Collinsa. V njej ni razkril le zanimivih podrobnosti iz svoje glasbene kariere, ampak tudi kar nekaj pikantnih informacij iz zasebnega življenja.

V petletnem zakonu z Andreo Bertorelli je dobil danes 40-letnega sina Simona, poleg tega pa je posvojil Andrejino hčerko, 44-letno Joely.
Zakon z drugo ženo Jill Tavelman je razpadel, ker si je privoščil afero s svojo prvo ljubeznijo, ki jo je spoznal v šolskih klopeh.

Njegove uspešnice, kot so In the Air Tonight, You Can't Hurry Love in Another Day in Paradise, so kultne, a 65-letni Phil Collins, znan kot deloholik, velikih uspehov ni žel le kot samostojni pevec, ampak tudi s skupino Genesis. Z več kot 250 milijoni prodanih nosilcev zvoka se angleški glasbenik postavlja ob bok velikanom, kot sta Michael Jackson in Paul McCartney. Kljub temu pa še ni rekel zadnje, nasprotno, napovedal je, da se bo prihodnje leto vrnil na sceno. Poleg tega pa je pred kratkim izšla njegova knjiga z naslovom Not Dead Yet: The Autobiography, v kateri je razkril tudi nekaj izredno zanimivih detajlov iz svojega zasebnega življenja.

Skoraj je umrl

Potem ko je leta 2006 razpadel še njegov tretji zakon, se je tako močno opijal, da je skoraj umrl. Zdravniki so mu povedali, da je z eno nogo že v grobu, in tudi njemu je bilo povsem jasno, da popije veliko preveč alkohola. Prišlo je tako daleč, da je ležal v bolnišnici, natančneje na oddelku za intenzivno nego, saj mu trebušna slinavka ni več pravilno delovala, njegovi notranji organi so bili že pošteno načeti. O tem, kako zelo hudo je bilo, dovolj zgovorno priča podatek, da so njegovo osebno pomočnico zdravniki vprašali, ali je gospod Collins uredil vse potrebne stvari, saj morda ne bo preživel. Kakšno pa je njegovo zdravstveno stanje danes? "Tri leta nisem spil niti kapljice, zdaj pa mislim, da lahko spet prenesem kakšen kozarček vina," odgovarja.

Razpadla razmerja

Od avgusta lani ponovno živi s svojo tretjo ženo Orianne Cevey, ki naj bi ob ločitvi prejela več kot 30 milijonov evrov, in s sinovoma, 15-letnim Nicholasom ter 11-letnim Matthewem. Družina živi v Miamiju, in sicer v hiši, ki je bila nekoč v lasti Jennifer Lopez.

"Če si bil trikrat poročen in imaš pet otrok, ki ne živijo pri tebi, poleg tega pa imaš za seboj tri ločitve, se začneš spraševati, ali si ti kriv za vse skupaj. Ne more biti vedno kriv nekdo drug," o svojih neuspešnih ljubezenskih razmerjih razmišlja Phil, ki je v knjigi izdal, zakaj je razpadel njegov drugi zakon. Zaradi afere, ki si jo je privoščil s svojo prvo ljubeznijo! Napisal je, da noče biti napačno razumljen in da je težko razložiti, da te lahko ljubezen iz šolskih klopi spremlja vse življenje. Po skoku čez plot je sicer obnovil razmerje s svojo drugo ženo Jill Tavelman, s katero je po zakonskih vodah plul med letoma 1984 in 1996 in s katero ima danes 27-letno hčerko Lily, a tudi drugi poskus ni bil uspešen. O tem, kako so se njegova čustva ohladila, se je razpisal v pismu, ki ga je svoji ženi poslal kar po faksu, nato pa je pristalo v rumenem tisku. Posledica? Njegov dotedanji imidž 'gospoda prijaznega' je bil precej načet. Mimogrede, preden je sklenil zakonsko zvezo z Jill, je bil poročen z Andreo Bertorelli. V zakonu, ki je trajal med letoma 1975 in 1980, se jima je rodil danes 40-letni sin Simon, poleg tega pa je Phil posvojil Andrejino hčerko, 44-letno Joely.

Ne more igrati bobnov

Nekdanji deloholik, ki je vmes postal alkoholik ... V kakšni telesni formi je pravzaprav Phil, ki je pred nekaj meseci prestal operacijo hrbta in ki naj bi na eno uho že zelo slabo slišal? To vprašanje je še kako na mestu, saj namerava prihodnje poletje nastopiti na več koncertih, med drugim v Londonu, Parizu in Kölnu. "V redu sem. Edina težava je moje desno stopalo, ki je zaradi operacije hrbta omrtvičeno. Čakam, da se živci regenerirajo, kar pa traja. Milimeter na teden, pravijo zdravniki," odgovarja Phil, ki trenutno ne more igrati bobnov: "Kar nekaj časa bom potreboval za vadbo. Zadnji nastop sem imel leta 2010. Takrat ni bilo dobro in pomislil sem, da nikoli več ne bom sedel za bobni. Zdaj pa mi gre bolje. Težava je v prijemu, saj prsti niso dovolj prožni in močni." Phil pa kljub vsemu verjetno ne razmišlja o koncu kariere. Ne nazadnje svoje knjige ni zaman naslovil Not Dead Yet (Nisem še mrtev) ...

Značke: Phil Collins

Priporočamo