Pink na podelitvi nagrad hčerki poslala pomembno sporočilo!

Pink na podelitvi nagrad hčerki poslala pomembno sporočilo! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2017

Na podelitvi MTV-jevih Music Video Awards je Pink prejela nagrado za Video Vanguard (nagrada za življenjsko delo). S pomembnim sporočilom o samosprejemanju in lepoti je nagovorila svojo 6-letno hčerko Willow.

"Ko sem pred kratim svojo hčerko peljala v šolo, mi je nenadoma rekla: Mama, najgrša deklica sem." Willow je mami nato potožila, da je videti kot fantek z dolgimi lasmi. Pink je bila - tako kot bi bila vsaka mama na njenem mestu - presenečena. Začela se je spraševati, zakaj njena hčerka tako razmišlja.

Ni se odzvala zmedeno, ampak je hčerko peljala domov in ji poskusila razložiti, kako zapleteni so lepotni standardi in androgenija.

Hčerki je pokazala slike znanih izvajalcev, ki so bili prav tako označeni za androgene: Princa, Davida Bowieja, Annie Lennox, Janis Joplin itd. Pojasnila ji je, da se na svoji karierni poti tudi sama spopadala z opazkami, da je s svojimi kratkimi lasmi videti preveč možato in fantovsko.

Vprašala jo je:

"Ko se ljudje norčujejo iz moje frizure, ali jo spremenim?" "Ne, mama."

"Ali spreminjam svoje telo?" "Ne, mama."

"Ravno tako pa so moji koncerti razprodani, kajne?" "Ja, mama"

Njen mož Corey Hart in hči sta jo med govorom z ljubeznijo občudovala. Wilow je že sedaj videti močno in samozavestno dekle prav zaradi ljubezni, sprejemanja in ustvarjalnosti v družini.

Pogosto mislimo, da so zvezdniki povsem drugačni od "navadnih" ljudi, a je Pink jasno dokazala, da imamo skupni imenovalec, ko gre za starševstvo. Tako eni kot drugi si želimo otroke zaščititi pred nasiljem in obsojanjem ter jih vzgojiti v samozavestne odrasle. 

"Punčka moja," je rekla Pink, "Ne spremenimo se, ampak se izbrusimo, tako kot nastane biser."

Po zahvali izvajalcem, ki ponosno pokažejo svoj pravi jaz, je govor zaključila: "Moja draga deklica, lepa si in rada te imam."

Povzeto po: Scarymommy.com

Priporočamo