Pippa Middleton je princu Harryju in Meghan Markle pred nosom "ukradla" ime za sina

Pippa Middleton je princu Harryju in Meghan Markle pred nosom "ukradla" ime za sina (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2018

Na dan prišlo, kako je ime prvorojecu mlajše sestre Kate Middleton, Pippe Middleton.

Britanski mediji so se razpisali, da naj bi Pippa Middleton in njen soprog James Matthew svojega prvorojenca imenovala Arthur Michael William. Slavni par je dolgo časa skrival ime, Mail on Sunday pa je razkril, da naj bi bilo to ime obenem posvetilo družini Middleton in Matthews.

Mlajša sestra britanske vojvodinje Kate Middleton je rodila v isti porodnišnici, kakor tudi Kate, v londonski porodnišnici Svete Marije.

Arthur je srednje ime princa Williama, Charlesa in Louisa in je eno izmed najbolj pogostih imen, ki se znajdejo na stavnicah, ko je v igri kraljevi dojenček. Britanski mediji pa na veliko ugibajo, da naj bi se tako imenoval tudi prvorojenec vojvodinje Meghan Markle in princa Harryja, če bosta seveda dobila sina. No, vse kaže, da je zdaj to ime izpadlo z ožjega seznama.

Michael je ime Pippinega očeta, kakor tudi ime mlajšega brata njenega soproga, ki je leta 1999 umrl med vzponom na Mount Everest. Za ime William pa je Pippa verjetno navdih dobila pri svojem svaku princu Willamu.

Deček se je rodil pretekli mesec, po porodu pa je Kensingtonska palača zapisala: "Vojvoda in vojvodinja sta presrečna zaradi Pippe in Jamesa."

Priporočamo