Poglejte si, kako poteka prenova v Buckinghamski palači

Poglejte si, kako poteka prenova v Buckinghamski palači (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2020

V palači se odvijajo velike spremembe.

Na uradnem Instagramu kraljeve družine je bil objavljen video, na katerem oboževalci lahko vidijo, kako poteka prenova in kaj bodo spremenili.

Pod objavo so zapisali: "Poglejte si, kako previdno odstranjujejo tapete, saj jih želijo ohraniti. Ne samo, da bo takšen način odstranitve obnovil redke in krhke tapete, ampak jih bo hkrati tudi zaščitil pred povzročitvijo škode, ki bi jih na tapetah lahko povzročila bližnja gradbena dela, ki bodo tudi del programa Reservicing. Ko bodo dela končana, bodo tapete vrnili nazaj v Yellow Drawing Room."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Zapleten postopek zahteva čas in spretnost, v objavi na Instagramu pa so še razložili: "Program Reservicing je ključnega pomena za zmanjšanje nevarnosti požara ter poplave in bo zagotovil, da se bo stara napeljava uskladila s trenutnimi zdravstvenimi in varnostnimi standardi. Prenova bo izboljšala tudi dostop za obiskovalce in palačo naredila bolj energetsko učinkovito."

Prenova bo stala okoli 369 milijonov funtov, uvedli bodo pa tudi spremembe zaradi katerih bo palača bolj dostopna za vse.

Priporočamo