Poglejte si še zadnje slovo Oliverja Dragojevića

Poglejte si še zadnje slovo Oliverja Dragojevića (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
1. 8. 2018

Na Korčuli so se včeraj še zadnjič poslovili od legendarnega hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića, ki je v nedeljo zjutraj izgubil težko bitko z rakom. 

Potem ko se je Oliver Dragojević v sredo še zadnjič sprehodil po svoji ljubljeni Rivi, ga je včeraj na Korčuli nepregledna množica ljudi pospremila k zadnjemu počitku. Na pokopališču svetega Roka, je bilo pretesno za vse tiste, ki so se želeli pokloniti legendarnemu glasbeniku.

Že v Splitu so se od njega poslovili številni znani obrazi, na Korčuli pa smo lahko videli Gibonnija, Stjepana Hauserja, Dina Rađo, Enisa Bešlagića in številne druge.

Na Korčuli so se že od zgodnjega popoldneva zbirali vsi tisti, ki so se želeli vpisati v žalno knjigo in se še zadnjič posloviti od legendarnega glasbenika Oliverja Dragojevića. Na pogrebu je Stjepan Hauser na violončelo zaigral pesem "Moj galebe", pela je klapa, ki je v sredo zvečer pričakala krsto z Oliverjem v Veli Luki, igral pa je še orkester. Oliverju v čast je zapel tudi Giuliano.

Številne sveče pa gorijo tudi pred Oliverjevo hišo na Korčuli, kjer že zmanjkuje prostora za cvetje in sveče, ki jih ljudje prinašajo že vse od njegove smrti v nedeljo zjutraj.

Priporočamo