Pogoji za delo pri princu Williamu in vojvodinji Kate so res nenavadni, marsikomu se zdijo naravnost poniževalni!

Princ William in Kate Middleton na dan uradne zaroke. Na njeni roki se bohoti prstan princese Diane. (foto: Profimedia Profimedia, Press Association) Profimedia Profimedia, Press Association
29. 1. 2021

Za tako obliko "testa" za delovno mestro verjetno še niste slišali.

Vsake toliko časa se pojavi priložnost za delo za kraljevo družino. Tako je oboževalce princa Williama in vojvodinje Kate Middleton pred kratkim razveselila novica, da bodo zaposlili novega člana ali članico osebja za vzdrževanje njihovega doma v Kensingtonski palači.

Oglas je bil objavljen na uradni spletni strani kraljevega gospodinjstva, delovno mesto pa je opisano kot razburljiva priložnost za delo za kraljevi par. Seveda pa obstaja določen kodeks vedenja, ki ga morajo spoštovati vsi med opravljanjem dela. Pomembno je, da so pripravljeni na potovanja, saj princ William in vojvodinja Kate s svojimi tremi otroki čas pogosto preživljata v rezidenci v Norfolku.

Obstaja pa še eno pravilo, ki ga zaposleni morajo upoštevati - kot pravi vir, ki je blizu kraljevi družini, v njej vlada ničelna toleranca do obrekovanja. Tako ne čudi dejstvo, da v oglasu za službo piše, da morajo biti kandidati odlični pri "ohranjanju zaupnosti in diskretnosti."

Tracey Waterman, ki se pogovarja s kandidati za delo, pa je razkrila, kako jih pravzaprav testira. "Eden od testov, s katerim preverjam, ali ima kandidat oko za podrobnosti, je nastavljanje mrtve muhe - v kamin ali na preprogo. Kandidata pripeljem v sobo. Počasi, tako da imajo priložnost videti, kaj vse je v njej. Pripeljem jih do kamina in povem, da smo dobili nov kamin. Pričakujem, da bodo videli mrtvo muho in jo pobrali. To je odličen test, morda bo od 10 ljudi polovica kandidatov opazila muho. Eden od desetih pa jo bo pobral. Oseba, ki to naredi, je idealna za službo." 

O njenih metodah so se britanski mediji razpisali že pred časom in dodali, da se Britancem ta test zdi poniževalen in sramoten. No, samo da vedo, kaj jih čaka, če se prijavijo za delovno mesto in pridejo do razgovora ... Čeprav zdaj, ko je skrivnost testiranja razkrita, verjetno uporablja drugačne prijeme, kajne?