Poljub princese Diane in princa Charlesa, ki se je za vedno zapisal v zgodovino in nato postal tradicija

Poljub princese Diane in princa Charlesa, ki se je za vedno zapisal v zgodovino in nato postal tradicija (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2020

Princesa Diana in princ Charles sta s svojo poroko postavila temelje za bodoče kraljeve generacije, ki so se kasneje zgledovale po njiju dveh.

Veličastno poroko princa Charlesa in princese Diane so v neposrednem televizijskem prenosu spremljali milijoni po vsem svetu, številni pa do dan danes niso pozabili na sočen poljub, ki sta si ga mladoporočenca izmenjala na balkonu Buckinghamske palače in tako za vedno spremenila tradicijo britanske kraljeve družine.

Do njune poroke kaj takšnega pri britanskih kraljevih parih nismo videli, nato pa je to postala tradicija in kasneje smo podoben poljub lahko videti tudi na poroki princa Williama in Kate Middleton, kakor tudi na poroki princa Harryja in Meghan Markle.

Zdaj poljub na balkonu pomeni nekakšen vrhunec kraljevega slavja, ko zbrana javnost čaka na ta "sočen" trenutek in se veseli skupaj z mladoporočencema.

Princesa Diana je bila znana po tem, da je postavljala nova pravila in nove kraljeve trende in to ji je odlično uspevalo.