Pomembne lekcije zvezdniških razprtij

23. 2. 2020 | Vir: Story
Deli
Pomembne lekcije zvezdniških razprtij (foto: Chris Delmas/Visual/Profimedia)
Chris Delmas/Visual/Profimedia

Od Jeffa Bezosa do Gigi Hadid - zvezdniki za seboj pogosto puščajo pogorišča propadlih odnosov. In prav ti razdori včasih odmevnih zvezdniških parov nam lahko ponudijo pomembne življenjske lekcije – tudi zato, da sami potem ne storimo istih napak.

Jeff Bezos in MacKenzie Bezos

Lekcija: Mirna in dostojanstvena ločitev se splača na dolgi rok

Ko se je najbogatejši človek na svetu znašel v ločitvenem postopku, je bilo seveda najglasnejše vprašanje, kaj se bo zgodilo z njegovim bajnim bogastvom. A zakonca Bezos sta bila korak pred mediji in z izjavami peljala lastno zgodbo, kjer sta morebitne govorice takoj zatrla, rekoč da sta uživala, ko sta bila par, bosta pa še naprej sodelovala kot starša, prijatelja in poslovna partnerja. Ločitev, ki bi bila zaradi milijard premoženja in lastništvom podjetja Amazon lahko zelo grda in neprijazna tudi do njunih štirih otrok, je tako stekla mirno, brez javnih obrekovanj, premoženje pa se je delilo stran od oči javnosti.

Johnny Depp in Amber Heard

Lekcija: Sprejete dogovore je treba spoštovati

Tole je bila zelo grda ločitev. Amber je Johnnyja obtožila fizičnega in psihičnega nasilja, prepiri so kitili naslove rumenih medijev, v javnost pa so celo pricurljale fotografije modric na Amberjevem obrazu. Ko smo čakali, da bo tako nemogočemu odnosu sledila še naporna in grda ločitev, se je potem nenadoma razvedelo, da naj bi par sprejel izvensodno poravnavo, po kateri naj bi Amber dobila 7 milijonov dolarjev in jih razdelila med dve dobrodelni ustanovi. Za trenutek se je zdelo, da je par odraslo speljal ta neprijetni postopek. A je bila to le kratka spokojnost pred nevihto. Nekaj mesecev pozneje je Johnny oporekal izvensodni odločitvi, zato je Amberina odvetniška ekipa prosila sodnika, da naj od Johnnyja Deppa uradno zahteva plačilo dogovorjenega zneska. Johnnyjevi odvetniki so v povračilo napadli Amber, češ da je njen pritisk na sodišče zgolj 'slab poskus podaljševanja njenih 15 minut slave'. Zatem sta se prerekala še, kdo od njiju bo koristil davčno olajšavo, ki pripada z donacijo sedmih milijonov dolarjev v dobrodelne namene.

Johnny Depp je na koncu Amber le izplačal dogovorjeno poravnavo, a jo je zaradi vseh dodatnih stroškov tudi pošteno preplačal. Naporen in nadvse stresen proces pa je seveda od obeh terjal tudi visok psihološki davek.

Mayim Bialik in Michael Stone

Lekcija: Ločitev ne pomeni razpada družine

Igralka, ki nas je zabavala v številnih sezonah komične serije Veliki pokovci, in njen bivši mož Michael Stone, ki med zakonsko zvezo ni stopal iz okrilja zasebnosti in tako o njem mediji nikoli niso izvedeli kaj več kot le to, da je zaradi Mayim iz mormonske vere prestopil v židovsko, sta bila poročena devet let. Odločitev, da prekineta skupno pot, sta sprejela po dolgem premisleku, ves čas pa sta imela v mislih prihodnost svojih dveh sinov. Mayim je bila zelo iskrena glede deljenja starševskih vlog tudi po ločitvi, leta 2018 pa je zahvalni dan celo preživela s svojim bivšim možem, njunima otrokoma in njegovo novo izbranko. “Moja otroka imata samo eno priložnost, da sta otroka, in to je pač njuna situacija,” je v intervjuju povedala Mayim. “Postavila sem ju na prvo mesto, ker sem njuna mama, Michael pa je njun oče.” Deljeno skrbništvo ni enostavno, kadar se starša po ločitvi ne razumeta, a se zaradi otrok splača potruditi in ohraniti zdrav odnos.

Gigi Hadid in Zayn Malik

Lekcija: Odnos ni institucija za zdravljenje najglobljih osebnostnih težav

Gigi Hadid in Zayn Malik sta na zunaj vsekakor videti kot čudovit par, a kaj, ko jima nikakor ne uspe ostati skupaj. Po zadnjih govoricah zdaj menda poskušata ponovno – že tretjič. Ob zadnjem razhodu v začetku minulega leta je Gigi povedala, da ima Zayn preprosto preveč težav, ki mu jih ona ne zna niti pomagati rešiti. Takrat je na Twitterju delila zelo zgovorno sporočilo: “Nisem ti dolžna dati sebe. Nisem ti dolžna podati informacij prek informacij, ki jih želim deliti s teboj. Nisem ti dolžna nuditi moč, kadar sem šibka. Nisem ti dolžna podati odgovorov samo zato, ker si vprašal.” Viri so različnim medijem tudi povedali, da se je Gigi vsakič, ko je bila z Zaynom, popolnoma odtujila od prijateljev, ker je svoj čas in energijo v celoti osredotočila nanj. Dokler tudi za njo to ni bilo preveč.

Bradley Cooper in Irina Shayk

Lekcija: Partnerja sprejmite kot izdelano osebo, ne le kot potencial za želeno formo

Bradley in Irina sta bila skupaj štiri leta. A čeprav se je ob njunem razhodu v zgodbo nekoliko napačno vključevalo vpliv Lady Gaga, ki naj bi zaradi sodelovanja v romantični glasbeni štoriji Zvezda je rojena (A Star Is Born) premamila Bradleyja, je bil razlog drugje. Resda je bil Bradley menda med snemanjem filma čustveno popolnoma odsoten, a je pozneje Irina razkrila, da je bil ključni razlog precej manj senzacionalen. Irina je lep čas poskušala in vztrajala, a od Bradleya preprosto ni dobila predanosti, ki si jo je želela. Neprestani prepiri o popolnoma neskladnih življenjskih načelih so sčasoma postali preveč in Irina se je odločila, da je razhod najboljša rešitev.

Jude Law in Sienna Miller

Lekcija: Moški in varuške so nevarna kombinacija

Izbrali smo Juda in Sienno, a je izbor zvezdniških parov, ki so jih demolirale varuške, dovolj, da bi lahko zapolnili več strani. Arnold Schwarzenegger je devetdeseta preživel v objemu varuške in služkinje Mildred Beane, ki mu je pozneje celo rodila sina. Bena Afflecka je varuška zvabila iz rok Jennifer Garner. Uma Thurman je leta 2005 nemudoma prekinila devetletni odnos z Ethanom Hawkom, ko je izvedela, da je imel afero z njuno varuško Ryan Shawhughes. Ethan in Ryan sta se potem poročila leta 2008. Gavin Rossdale, pevec rokerske skupine Bush, pa je podlegel šarmom varuške, ko je bil poročen z Gwen Steffani. Afera je trajala tri leta, ko je Gwen vendarle odkrila njegove zunajzakonske aktivnosti, pa je sledil konec 13-letne zakonske zveze, za katero so bili številni prepričani, da je neuničljiva.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec