Poroka leta je tu!

Poroka leta je tu! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
18. 5. 2018

Jutri je 19. maj  - Meghan Markle je zagotovo že v zadnji fazi priprav na kraljevo poroko. Obleka izbrana in protokol naučen.

Zdaj je že znano, da je poročna obleko, ki jo bo na svoj najlepši dan nosila Meghan Markle (36 let), iz britanske modne hiše Ralph & Russo, kreiral pa jo je oblikovalski dvojec Tamara Ralph in Michaela Russo. Obleka je mnogo cenejša od tiste, ki jo je leta 2011 nosila Kate Middleton, saj stane 'le' 100 tisoč funtov, medtem ko je obleka vojvodinje Kate stala skoraj 300 tisoč funtov in so jo naredili v modi hiši Alexander McQueen.

Meghan pa bo imela še eno obleko, ki jo bo oblekla pozneje na zabavi. Pregrešno drago obleko bo plačala kraljeva družina, in to iz svojega žepa, in ne z davkoplačevalskim denarjem. Res pa je, da cena glede na izdelavo niti ni visoka. V šivanje obleke so vložili veliko truda ter ure in ure dela. Skoraj vse je treba zašiti ročno. Obleka mora biti res popolna, saj bodo vse oči uprte v nevesto.

Kar 600 gostov bo v kapelici, kjer bo obred, okoli milijarda ljudi pa naj bi poroko spremljala po televiziji.

Zadnji dan bosta ločena

Dan pred poroko bosta mladoporočenca preživela ločeno. Z Meghan se bo od dvorca Windsor do kapelice svetega Georgea odpeljala mama Doria. Po poroki se bosta mladoporočenca popeljala v kočiji Ascot Lanadu, ki jo bodo vlekli štirje sivi konji, če bo na poročni dan dež, pa se bosta peljala v pozlačeni kočiji Scottish State. Prav nič ni namreč prepuščeno naključju. Princ Harry in Meghan zdaj živita v Nottingham Cottageu, ki je na posesti Kensingtonske palače. Do pred kratkim sta tu živela tudi princ William in vojvodinja Kate.

Govori pa se, da je kraljica določila, da se mora mladi par preseliti na deželo, in sicer v okrožje Norfolk, kjer ima kraljeva družina York Cottage. Menda Meghan nad to odločitvijo ni najbolj navdušena, saj je navajena mest ali, bolje rečeno, velemest, zdaj pa se bo znašla na podeželju. Kraljica Victoria je svoje čase za to hišo v Yorku govorila, da je kot iz grozljivke. Princ Harry pa ne želi živeti tam, kjer je živel do zdaj, saj pravi, da želi nov začetek brez spominov na otroštvo. S tem zagotovo misli na svojo mamo Diano, ki jo tako pogreša. Hiša, v katero naj bi se mladi par preselil, je okoli 170 kilometrov stran od Kensingtonske palače, trenutno tu živita princ William in vojvodinja Kate z otroki. Sicer je blizu kraljičine palače Sandringham, ki so jo sezidali leta 1771. No, ta hiša je zgrajena pozneje, leta 1862, prvi pa jo je uporabljal waleški princ, pozneje poznan kot kralj Edward VII. Številni menijo, da je to bolj neugledna kmečka hiša s temnim pohištvom. In zakaj bi mlad par živel v takem okolju, če lahko živi kjerkoli? No, če bo kraljica tako odločila, bosta težko zavrnila darilo.

Foto: Profimedia

Priporočamo