Poroka princa Harryja: Kdo bo med povabljenimi?

Poroka princa Harryja: Kdo bo med povabljenimi? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 4. 2018

Velika čast bo doletela vsakogar, ki bo v poštni nabiralnik prejel vabilo za poroko leta, ko se bosta 19. maja vzela britanski princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle.

Na poroko so povabili 600 gostov, vabila, ki so z ameriškim črnilom natisnjena na angleški papir, pa so že poslana. Natisnili so jih v podjetju Barnard & Westwood, ki že več kot 30 let tiska vse tiskovine za kraljevo hišo.

Na vabilu tudi natančno piše, kdo je povabljen na kateri del poroke. Od 600 povabljenih jih bo namreč pozneje le 200 imelo to čast, da bodo na zasebni zabavi v hiši Frogmore, ki jo bo organiziral waleški princ in prestolonaslednik, princ Charles. Drugi bodo na obredu in na popoldanskem sprejemu. Vsi pa bodo morali upoštevati stroga pravila oblačenja. Uniforma oziroma jutranji plašč za moške, ženske pa bodo morale biti v dnevni obleki. Seveda vse najbolj zanima, kakšno obleko bo na poroki imela Meghan, za poročni prstan pa se že ve, kdo ga bo oblikoval. Pričakujejo, da bodo nadaljevali kraljevo tradicijo, ki se je začela pred približno 100 leti. Tako kraljica Elizabeta II. kot njena mama sta imeli prstana iz zlata, ki prihaja iz Walesa, iz tega zlata ga je imela tudi Elizabeth Bowes Lyon, ko se je leta 1923 poročila za bodočega kralja Jurija VI. Tradicijo sta nadaljevala še princ William in vojvodinja Kate Middleton.

Kdo bo med izbranci?

Harry pomagal oblikovati prstan

Ben Roberts, direktor podjetja Clogau Gold of Wales, je dejal, da bo prstan, na katerem bo pečat zmaja, za Meghan najverjetneje izdelal zlatar Wartski iz Londona. Ta namreč uporablja zlato iz istega rudnika, kot je zlato prstanov prejšnjih kraljevih nevest. Prstan bo iz rumenega zlata, ujemal pa se bo z zaročnim prstanom. Tega je pomagal oblikovati sam princ Harry. V njem sta vdelana dva diamanta, ki sta pripadali princesi Diani. Osrednji diamant v prstanu pa je iz Bocvane, kamor sta šla zaljubljenca na svoje prve skupne počitnice. Zlato iz Walesa je 24-karatno in ima večji delež čistega zlata od standardnega 18-karatnega. Njegova barva je bolj topla in je šestkrat dražje od afriškega zlata.

Poroka bo 19. maja in priprave so že seveda v polnem teku, saj bo to dogodek leta na Otoku. Še posebej bo treba poskrbeti za varnost mladega para, zato so že najeli dodatne varnostnike.

Foto: Profimedia

Priporočamo