Poroka princa Harryja v nasprotju s kraljevo tradicijo

Poroka princa Harryja v nasprotju s kraljevo tradicijo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
18. 1. 2018

Bliža se poroka leta v Angliji, ko se bosta 19. maja vzela princ Harry in njegova izbranka, igralka Meghan Markle ... vendar pa ostaja vprašanje, ali bo vse tako, kot bi si ona želela.

Meghan si namreč želi, da jo do oltarja pospremi njena mama, Doria Ragland, kar pa ni najbolj v skladu s kraljevimi običaji. Glede na tradicijo naj bi jo namreč do oltarja moral pospremiti njen oče Thomas Markle.

Ko je na primer leta 2011 do oltarja hodila Kate Middleton, ko je vzela Harryjevega brata Williama, jo je pospremil njen oče Michael. No, leta 1981, ko sta se poročila princ Charles in princesa Diana, je tudi njo do oltarja odpeljal njen oče John Spencer. Sicer pa sta mladoporočenca že kar nekaj­krat odstopila od kraljeve tradiciji, vse to pa z nekakšnim blagoslovom kraljice Elizabete II. Vseeno se par zaveda tradicije in nazorov starejših članov kraljeve družine. Nekako bosta poskušala v določenih dejanjih uveljaviti svojo voljo in želje.

To ne bo klasična kraljeva poroka, mladoporočenca želita namreč karseda aktivno vključiti tako družino in prijatelje. Njuna ljubezenska zgodba je moderna in tudi način življenja je tak. Če pa gre verjeti virom blizu dvora, naj bi kraljica bila kar malce zadovoljna nad tem svežim vetrom, ki je zapihal po palači. Konec koncev je Harry šele peti v vrsti za prestol, zato ni pod takim pritiskom, kot je bil nekoč in je še danes njegov brat princ William, ki bo nekoč za očetom sedel na prestol britanske monarhije.

Princ Harry se je bojda že zelo sprijateljil s svojo bodočo taščo, ki jo je tudi prosil za roko Meghan. Z njenim očetom pa je nekaj­krat govoril le po telefonu in se v živo še nista videla. Je pa v neki izjavi Thomas Markle dejal, da bi si hčerko želel popeljati pred oltar in jo predati princu. Meghan je imela šest let, ko sta se starša ločila, sama je nato živela z mamo, na katero je zelo navezana. 

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Priporočamo