Claudia Schiffer je praznovala 50 rojstni dan: Še vedno je čudovita!

13. 9. 2020 | Vir: Story
Deli

Muza oblikovalca Karla Lagerfelda je bila nekoč najbolj plačana manekenka, zdaj pa se je spet pojavila na naslovnicah modnih revij.

Skupaj s kolegicami Naomi Campbell, Lindo Evangelista in Cindy Crawford niso samo obogatele in postale slavne, ampak so zaznamovale 90. leta.

“Vesela sem, da sem stara 50 let, še nikoli nisem bila bolj srečna v svojem življenju,” je dejala pred kratkim. Claudia je zatrdila, da so bile, čeprav je med njimi takrat vladala tekmovalnost, manekenke med seboj v prijateljskih odnosih.

Claudia Schiffer

Mlada Claudia je bila prepričana, da bo šla po očetovih stopinjah, da bo odvetnica kot on. A vse do takrat, ko jo je v nočnem klubu v Düsseldorfu odkril vodja pariške modne agencije. Nemška blondinka je številne spomnila na francosko divo Brigitte Bardot. V Paris je odšla nesamozavestna, sprostila se je šele pozneje, ko so njene fotografije krasile oglasne panoje in revije po vsem svetu. A še vedno je bila zelo sramežljiva.

Njena kariera se je začela strmo vzpenjati leta 1987. Karl Lagerfeld ji je leta 1988 priskrbel pogodbo s francosko hišo Chanel, in čeprav jo je leta 1996 odslovil kot 'včerajšnji privid', mu je tudi to oprostila, in lani, ko je veliki mojster umrl, zapisala, da mu bo hvaležna vse življenje. Naučil jo je vse o modi, slogu oblačenja in kako preživeti v modni industriji.

Danes je njeno premoženje ocenjeno na 200 milijonov dolarjev. Je lastnica posestva iz 16. stoletja blizu Londona, hišo pa ima tudi v slavnem londonskem predelu Nothing Hill. Z možem, filmskim producentom Matthewom Vaughnom, imata tri otroke: Casparja, Clementino in Cosimo.

Claudia Shiffer je postala blagovna znamka sama po sebi. Krasila je naslovnice največjih revij po vsem svetu, lahko je pozirala kot nedolžno dekle, vamp ženska ali prava diva. In medtem ko so njeni kolegi po modnih revijah žurirali, je sama že sedela na letalu, novim snemanjem naproti.

Leta 1998, pri 28 letih, se je poslovila od modnih brvi, še vedno pa je krasila fotografije priznanih fotografov: Peter Lindbergh, Mario Testino, Gunter Sachs, Ellen von Unwerth, Helmut Newton. Danes ima 1,3 milijona sledilcev na Instagramu, in čeprav njene objave niso tako udarne, je še vedno priznana vplivnica.

V prihajajočem letu se bo Claudia Shiffer predstavila v novi vlogi kot kustosinja fotografske razstave. V Düsseldorfu bo predstavila modni svet 90 let, kjer je imela eno najvidnejših vlog prav ona.

Fotografije: Profimedia