Pred 11 leti se je poslovil Toše Proeski

16. 10. 2018

Oboževalci mladega makedonskega pevca se spominjajo obletnice njegove smrti, od katere je minilo 11 let.

Marsikomu se je usedel v spomin s svojimi romantičnimi hiti in čudovitim glasom, takim, kot je bila tudi njegova osebnost.

Spomnimo: Toše je umrl 11. oktobra leta 2007 v 26. letu starosti v tragični prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti Zagreb - Lipovac zgodaj zjutraj. Pevec je bil na poti proti Zagrebu, bil je sovoznik v avtomobilu, ki ga je vozil njegov prijatelj Georgij Georgijevski. Nesreči je botrovala neprilagojena hitrost - avtomobil se je zaletel v prikolico tovornjaka, prav s tisto stranjo, na kateri je bil Toše. Umrl je na kraju nesreče. V avtu je bila še Toševa menadžerka Ljiljana Petrović, ki je, tako kot voznik, dobila lažje poškodbe.

Prezgodaj preminulega makedonskega pevca se še danes s hvaležnostjo v srcu spominja njegov prijatelj in kolega, hrvaški zvezdnik Tony Cetinski. Na svojem Facebook profilu mu je namenil ganljivi zapis: "Po tvojem odhodu je ostala velika praznina, ki je ne bo zapolnil nihče. Veš, zakaj? Ker si bil in ostal pravi prijatelj. Zato ne morem sprejeti, da te ni, menda mi je tako lažje. Če bi zdaj bila skupaj, vem, da bi posnela video čestitko za mojo mamo za njen rojstni dan. Vem, da bi uživala v ostalih lepih in pomembnih dneh tebi in meni dragih ljudi. Veliko bi naredila, če bi bila skupaj. Vedi, da si vedno ob meni, prijatelj, in da si zaslužen za vsako moje dobro delo, dragi moj Toše."

Priporočamo