Predmeti frontmana skupine Prodigy, Keitha Flinta, se bodo znašli na dražbi

Predmeti frontmana skupine Prodigy, Keitha Flinta, se bodo znašli na dražbi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
8. 10. 2019

Avkcijska hiša Cheffins Fine Art iz Cambridgea bo 7. novembra dala na dražbo razne predmete, ki so pripadali pokojnemu pevcu skupine The Prodigy Keithu Flintu, poroča britanski The Guardian. Med predmeti bodo njegova oblačila, nakit ter nosni piercing, s pridobljenimi sredstvi pa bodo poplačali glasbenikove neporavnane finančne obveznosti.

Poleg že omenjenih predmetov bodo na dražbo dani tudi zlate plošče in druge nagrade, ki jih je prejel Flint za glasbeno ustvarjanje, stol in pručka Kaboom oblikovalca Jimmieja Martina, motoristična oprema ter glasbenikova po naročilu izdelana postelja iz hrasta in železa. Avkcijska hiša Cheffins Fine Art ob predmetih ni objavila izklicnih cen, saj pravijo, da jih je zelo težko ovrednotiti.

Direktor avkcijske hiše Martin Millard je dejal, da bodo na dražbo dali številne zanimive predmete, ki bodo ponudili vpogled v Flintovo življenje in podčrtali razliko med tem, kakšen je bil na odru in kakšen v zasebnem življenju, piše The Guardian.

Flinta, pevca in frontmana elektropunk zasedbe The Prodigy, ki slovi po uspešnicah, kot sta Breathe in Firestarter, so 4. marca našli obešenega v njegovem domu. Star je bil 49 let, mrliška oglednica Caroline Beasley-Murray je maja ob vzroku njegove smrti zapisala, da ne obstaja dovolj dokazov, da bi potrdili, da si je pevec resnično želel vzeti življenje. Je pa poudarila, da njegove smrti ne obravnavajo kot sumljive.

Po rezultatih toksikoloških preiskav je imel Flint za časa smrti v krvi sledi kokaina, alkohola in kodeina. "Nikoli ne bomo zares vedeli, kaj se je tistega dne pletlo v njegovi glavi," je presodila mrliška oglednica.

Priporočamo