Kdo so športni parčki, ki jim kljub slavi uspeva ostajati v ljubezenskih razmerjih?

24. 5. 2015

Zvezdnik golfa Tiger Woods in odlična alpska smučarka Lindsey Vonn sta se razšla, uradno zaradi pomanjkanja časa, neuradno zaradi njegove nezvestobe. Ob tem smo se spomnili nekaterih drugih športnih parčkov, ki pa jim uspeva uspešno krmariti v ljubezenskih vodah.

Kdo so športni parčki, ki jim kljub slavi uspeva ostajati v ljubezenskih razmerjih? Profimedia

Tiger Woods in Lindsey Vonn sta se uradno razšla zaradi preštevilnih delovnih obveznosti in posledično pomanjkanja časa, neuradno pa zaradi njegove nezvestobe.

Kdo so športni parčki, ki jim kljub slavi uspeva ostajati v ljubezenskih razmerjih? Profimedia

Nekdanja teniška zvezdnika Steffi Graf in Andre Agassi sta poročena že skoraj 14 let in imata dva otroka.

Kdo so športni parčki, ki jim kljub slavi uspeva ostajati v ljubezenskih razmerjih? Profimedia

Alpski smučar Felix Neureuther in biatlonka Miriam Gössner sta razmerje potrdila novembra 2013.

Kdo so športni parčki, ki jim kljub slavi uspeva ostajati v ljubezenskih razmerjih? Profimedia

Miriam Gössner

Razmerje med 39-letnim ameriškim golfistom Tigerjem Woodsom in njegovo devet let mlajšo rojakinjo, alpsko smučarko Lindsey Vonn, je končano. Svetlolasa lepotica je na Facebooku razkrila, zakaj se je po dobrih dveh letih končala ta športna ljubezenska zgodba. Kot glavni razlog je navedla številne obveznosti, ki so jima preprečevale, da bi preživljala več časa v dvoje, in med drugim napisala: "Vedno se bom spominjala trenutkov, ki sva jih preživela skupaj. Tiger in njegova prečudovita družina bosta imela vedno posebno mesto v mojem srcu."

Ustvarjalci britanskega tabloidnega dnevnika Daily Mail pa trdijo, da je pravi razlog v resnici nezvestoba. Ker sta bila veliko ločena, naj bi se Tiger namreč zabaval z drugo žensko. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so zvezdnika golfa mediji že zdavnaj označili za serijskega skakalca čez plot, saj je več let varal svojo nekdanjo soprogo Elin Nordegren, ki se je prav zaradi tega ločila od njega.

Seznam njegovih kratkotrajnih in tudi dolgotrajnih zunajzakonskih razmerij je dolg, očitno pa tudi Lindsey ni mogel ostati zvest, čeprav je nekaj časa preživel celo v kliniki za zdravljenje odvisnosti od seksa.

Po pisanju Daily Maila, ki kot vir navaja nekega tesnega golfistovega prijatelja, naj bi se Tiger po tem, ko je februarja izpadel z nekega turnirja, vrnil k starim navadam in si privoščil seks za eno noč. Ker ga je pri tem menda nekdo zalotil, se je odločil, da bo vse skupaj priznal svoji dragi. To priznanje pa je bilo dovolj, da mu je ena izmed najboljših smučark vseh časov rekla zbogom.

Verjetno bo resnica kmalu priplavala na površje in se bo izkazalo, ali je bilo krivo pomanjkanje časa ali pa je bila za razmerje dejansko usodna nezvestoba.

Kakorkoli že, predstavljamo vam nekaj drugih športnih parov, ki jim kljub polnim delovnim urnikom ljubezen uspeva ohranjati živo.

Steffi Graf in Andre Agassi

Nemka in Američan veljata za sanjski teniški par. Nekdanja šampiona sta poročena že od oktobra 2001 in sta ponosna starša dveh otrok, 13-letnega Jadena Gila in 11-letne Jaz Elle. Za revijo Emotion je 45-letna Steffi nekoč razložila, da je v času športne kariere ponotranjila občutek za 'časovni menedžment'. Očitno je to njena formula uspeha, ki jo uporablja tudi v zakonu z Andrejem. Ta je konec prejšnjega meseca dopolnil 45 let.

Felix Neureuther in Miriam Gössner

Eden s smučmi drvi po strminah, drugi pa na njih teče do naslednjega strelišča. Nemški zimskošportni ljubezenski parček, ki ga sestavljata 31-letni alpski smučar Felix Neureuther in 24-letna biatlonka Miriam Gössner, je svojo ljubezen potrdil novembra 2013. "Ja, skupaj sva," je po čedalje glasnejših govoricah Felix končno priznal v pogovoru za nemški časnik Bild.

Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger

Prelepa srbska teniška igralka Ana Ivanović in malo manj lep nemški nogometaš Bastian Schweinsteiger trenutno nedvomno spadata med najbolj vroče športne pare na svetu. Februarja, ko so govorice o razmerju med njima postale že precej glasne, je 30-letni Bastian, ki je z nemško reprezentanco lani osvojil naslov svetovnega prvaka, končno odprl karte in priznal 'trdno razmerje', kot se je ne ravno romantično izrazila njegova odvetnica, s 27-letno temnolasko. Od takrat se zaljubljenca na vso moč trudita, da bi v javnost pricurljalo čim manj podrobnosti, povezanih z njunim razmerjem.

Roger Federer in Miroslava Vavrinec

Triintridesetletni švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju spoznal zdaj 37-letno v Švici živečo slovaško teniško igralko Miroslavo 'Mirko' Vavrinec in se do ušes zaljubil vanjo. Pred dobrimi šestimi leti je Roger poskrbel, da je Mirka postala gospa Federer. Danes sta slavna zakonca ponosna starša štirih otrok, dvojčici Myla Rose in Charlene Riva sta luč sveta ugledali 23. julija 2009, dvojčka Leo in Lennart 'Lenny' pa 6. maja 2014. Mirka je profesionalno športno pot sicer končala že leta 2002, a glede na izredno uspešno Rogerjevo kariero in štiri otroke tudi v tem zakonu prav gotovo primanjkuje časa za druženje v dvoje. No, na srečo pa se zdi, da njuna ljubezen kljub temu ni ogrožena.

Priporočamo