Glasbeni svet še žaluje za Chrisom Cornellom

Glasbeni svet še žaluje za Chrisom Cornellom (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
26. 5. 2017

Glasbeni svet po smrti velike glasbene zvezde – pevcem, tekstopiscem in kitaristom ter vodilnim možom skupine Soundgarden, Chrisom Cornellom (52 let) še vedno žaluje.

Po do zdaj znanih podatkih naj bi se glasbenik obesil v kopalnici hotelske sobe, našli pa so ga člani njegove ekipe. Zakaj naj bi se odločil na tak način končati svoje življenje, ni znano, saj se je, kot je medijem pozneje izdala njegova žena Vicky Karayiannis, zadnje čase počutil zelo dobro, prav tako pa naj ne bi bil depresiven ali imel samomorilnih misli.

Zanimivo pa je, da je Chris le nekaj ur pred smrtjo, na svojem zadnjem koncertu v Detroitu, na seznam pesmi, ki jih je skupina izvedla, dodal tudi nekaj takih, ki govorijo o smrti. Zakaj je to storil, ni znano, bi pa to lahko nakazovalo na to, da se verjetno ni počutil tako dobro, kot je bilo morda videti na zunaj.

Sicer pa glasbenikova smrt ni šokirala le njegovih bližnjih, temveč tudi njegove prijatelje, med katerimi je bilo tudi veliko zvezdnikov, kot so Gavin Rosdale, Val Kilmer, Elijah Wood in Brad Pitt. Prav s slednjim sta bila namreč velika prijatelja in sta se pogosto družila, velikokrat tudi skupaj z otroki. Chris je namreč imel kar tri – v zakonu z drugo ženo Vicky sta se mu rodila hčerka Toni (12 let) in sin Christopher (11 let), z nekdanjo ženo in menedžerko Susan Silver pa sta imela hčerko Lillian Jean (17 let).