Prepad med Harryjem in Williamom se je še poglobil, krivi naj bi bili soprogi

Prepad med Harryjem in Williamom se je še poglobil, krivi naj bi bili soprogi (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2019

Tuji mediji poročajo, da sta princ William in vojvodinja Kate Middleton preimenovala svojo dobrodelno organizacijo ter se tako tudi uradno "ločila" od princa Harryja in Meghan Markle.

Britanski mediji so namreč objavili dokumente, iz katerih je razvidno, da sta William in Kate spremenila ime dobrodelne organizacije v Kraljevi sklad vojvodinje in vojvode Cambriških. Šlo naj bi za zadnji korak pri izločanju vojvodinje Meghan in princa Harryja iz nekdanje skupne dobrodelne organizacije, po tem, ko so ustavili ustanavljanje lastnega sklada Sussex Royal.

A medtem viri iz kraljeve palače zanikajo spor med bratoma in njunima soprogama. Brata sta sklad ustanovila leta 2009, Kate pa se je pridružila leta 2011, po poroki z Williamom. Izločitev iz sklada naj bi bil še eden od korakov razdvajanja bratov.

Spomnimo: brata imata tudi ločeni Instagram profil. Meghan in Harry sta odprla svojega, da bi se še bolj približala ljudem. Objave pogosto pišeta kar sama, medtem ko vojvodinja Kate in princ William to prepuščata PR-strokovnjakom.