Presenetljiv obrat: Harry je hotel še pred Meghan zapustiti kraljevo družino!

Presenetljiv obrat: Harry je hotel še pred Meghan zapustiti kraljevo družino! (foto: Profimedia) Profimedia
30. 6. 2020

Minili so trije meseci, odkar sta princ Harry in Meghan Markle uradno opustila kraljeve dolžnosti in se preselila najprej v Kanado, nato pa v Los Angeles.

Svetovni mediji se od trenutka objave njune odločitve trudijo izvedeti, kaj je botrovalo temu.

Glavna teorija se je glasila, da Meghan ni mogla prenesti dejstva, da ju mediji nenehno "obdeljujejo", zato je Harryja prepričala, da se umakneta. Zdaj pa se je izvedelo, da je 38-letni Harry sklenil, da bo opravil s kraljevimi dolžnostmi, še preden je spoznal svojo bodočo ženo in dobil sinčka.

Dejstvo, da je bil tudi Harry nezadovoljen s svojim življenjem v senci dolžnosti in pravil, ni bilo tako zelo znano. O nezadovoljstvu s svojim življenjem je spregovoril že večkrat. Tako je leta 2017 v nekem intervjuju dejal: "Čutim, da hočem izstopiti iz te družine." To se je zgodilo le nekaj mesecev preden je spoznal Meghan.

Očitno ga je poroka z njo zgolj opogumila, da poskusi še enkrat živeti v skladu s pričakovanji, saj je prizal, da je sklenil ostati in prilagoditi svojo kraljevo vlogo tako, da bo bolj ustrezala njemu. A žal se vse skupaj ni obneslo.

Strokovnjak za kraljevo družino Kristen Meinzne pravi, da se je Harry najverjetne odločil za ločitev od kraljeve družine še v času, ko je služil vojsko. Leta 2013 je namreč večkrat dejal, da resno razmišlja o tem. Harry si je vedno želel samostojnosti, še posebej po tragični smrti njegove mame, princese Diane. To je končno tudi dosegel.