George Clooney prijateljem razdelil 14 milijonov evrov!

George Clooney prijateljem razdelil 14 milijonov evrov! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
11. 1. 2018

Vedeli smo, da je George Clooney igralec, ki z nogami trdno stoji na tleh in ga slava ni prevzela. Zdaj pa smo izvedeli, da je tudi zelo radodaren ...

Igralec George Clooney (56) sam verjetno o tem ne bi nikoli spregovoril, a je zato namesto njega o njegovi velikodušnosti spregovoril njegov dobri prijatelj in soprog manekenke Cindy Crafword Rande Gerber. V nekem intervjuju je pred kratkim povedal, da je leta 2013 George obdaril 14 svojih najboljših prijateljev in vsakemu podaril milijon dolarjev. Dobili so jih v črni aktovki, in sicer v 20-dolarskih bankovcih.

Dolgo je sicer že znano, da George ni skopuški in da rad pomaga ljudem v stiski, tako sosedom kot povsem neznanim ljudem. Veliko denarja nameni tudi v dobrodelne ustanove. In kako se je to zgodilo. Bilo je 27. septembra leta 2013, ko je George k sebi povabil 14 svojih najbližjih prijateljev, ki jim pravi 'The Boys'. In vsakega med njimi je pričakala črna aktovka, v kateri je bil milijon dolarjev.

Takrat jim je dejal: "Želim, da veste, kaj mi pomenite. Ko sem prišel v Los Angeles, sem spal na vaših kavčih in imel sem veliko srečo, da sem imel vas. Brez vas danes ne bi bilo to, kar sem. In zdaj čutim, da vam moram nekako vrniti za to, kar ste naredili zame. Odprite svoje aktovke ..." Med obdarovanci je bil tudi Rande Gerber, ki pa je sam dovolj premožen, da tega denarja ne potrebuje, zato se je odločil, da ga bo podaril v dobrodelne namene. Drugi, ki niso iz zvezdniškega sveta, pa so se razveselili, saj so lahko poplačali kredite, otrokom omogočili boljše šole in uživali tudi sami.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia