Primer Billa Cosbyja: Tožilstvo zanj zahteva od 5 do 10 let zapora

Primer Billa Cosbyja: Tožilstvo zanj zahteva od 5 do 10 let zapora (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 9. 2018

Tožilci so za ameriškega televizijskega zvezdnika Billa Cosbyja zahtevali od pet do deset let zaporne kazni in razglasitev za "spolno nasilnega plenilca" potem, ko je bil aprila spoznan za krivega spolnega napada na žensko leta 2004. Cosbyjevi odvetniki trdijo, da je 81-letnik prestar in bolan za zapor in želijo hišni pripor.

Porota ga je aprila spoznala za krivega, da je na svojem domu omamil in napadel Andreo Constand, ki je v zadnjem delu procesa, kjer se odloča o kazni dejala, da je med procesom povedala vse, sedaj pa le želi, da sodišče izreče pravično kazen. Cosbyja je podobnega dejanja javno obtožilo okrog 60 žensk.

Sodnik Steven O'Neill mora le še določiti kazen in odločiti, ali bo Cosbyja razglasil za spolno nasilnega plenilca. To bi mu naprtilo dosmrtno psihiatrično zdravljenje, četudi bo na prostosti, skupnost, kjer bo živel pa bo morala biti o tem obveščena. Psihologinja države Pensilvanija Kirtsne Dudley je v ponedeljek trdila, da Cosby kaže znake duševnih motenj, med katerimi je tudi neobvladljiva sla, da napade nemočne ženske. Psiholog, ki ga je plačal Cosby, bo danes trdil nasprotno.

"Kaj naj 81-letnik počne v zaporu? Kako naj se bori proti izsiljevalcem ali sploh hodi do jedilnice," je vprašal odvetnik Joseph Green in zatrdil, da je Cosby slep in odvisen od drugih ter, da ni nobene možnosti, da bi še kdaj koga napadel. Tožilec Kevin Steele je nasprotno zatrdil, da bo Cosby napadel prvo žensko ob prvi priložnosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri