Princ Andrew je spregovoril o špekulacijah glede svojih hčera ter princa Charlesa

Princ Andrew je spregovoril o špekulacijah glede svojih hčera ter princa Charlesa (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
22. 12. 2016

Princ Andrew se je pred dnevi oglasil z izjavo o medijskih špekulacijah o svojih zahtevah glede hčerk princese Eugenie in princese Beatrice ter o sporu s princem Charlesom.

"Moral sem se oglasiti, saj se je v zadnjem času v medijih pojavilo veliko špekulacij o tem, da sem zahteval, da bodoči možje mojih hčerk dobijo plemiške nazive. Poleg tega tudi ni res, da sva zaradi tega z mojim bratom, princem Charlesom, v sporu," so Andrewove besede. Princ v nadaljevanju govori o svojih hčerkah kot o članicah kraljeve družine in njuni vlogi iz tega naslova. "Njuna vloga je zelo cenjena, poleg tega sem zelo srečen, da sta izbrali pot, ki jima daje status modernih delovnih mladih žensk. Zavedam se, da se javnost zanima zanju, saj sta vnukinji kraljice Elizabete II. in je njuno življenje bolj na očeh, kot če ne bi bili. Ne morem pa mirno prenašati vseh namigovanj, ki so večinoma neresnična in ki bi lahko vrgla slabo luč na njun ugled."

Tik preden se je oglasil princ Andrew, je svoje povedala tudi mama princes, vojvodinja Fergie. "Nehajte se spravljati na družino York, oba s princem sva zelo ponosna na hčerki, ki sta zelo delavni in se trudita živeti kot vse mlade, izobražene in zaposlene ženske." Poleg tega je zapisala, naj se ljudje raje osredotočijo na njuna dobrodelna dejanja, recimo na njuno delo pri Fundaciji za zdravljenje raka pri otrocih, kot pa na obrekovanja, ki so povrhu vsega še neresnična.