Princ Carl Philip: Velik zapeljivec

Vir: Lea
3. 12. 2010

Na švedskem dvoru sta še dva samska, in sicer princesa Madeleine ter princ Carl Philip, ki velja za enega večjih zapeljivcev. Lep, mlad in princ – kaj si lahko človek še želi?! Zato ni čudno, da se okoli njega nenehno smukajo dekleta. Sam trdi, da je še vedno samski, čeprav mu skoraj nihče ne verjame.

Tridesetletni švedski princ Carl Philip velja za enega najbolj postavnih mladeničev, ki se mu po žilah pretaka modra kri. Zato ni čudno, da je okoli njega gneča in da je vedno v družbi čednih žensk, godnih za možitev. Pred kratkim so ga povezovali z dekletom, ki je po poklicu igralka in manekenka, kar pa njegovim staršem ni najbolj po godu. Še posebno, ker dela reklamo za drzno spodnje perilo. Najbolj slavna pa je postala, ko je nastopila v resničnostnem šovu Hotel paradiž.

V švedski reviji za moške Slizz so objavili njene na pol gole fotografije. Zato ni čudno, da sta kralj Carl Gustav in kraljica Silvia nezadovoljna s sinovo izbiro, če bi se resnično zaljubil v to dekle in se potem celo hotel z njo poročiti. Kje je Carl Philip spoznal 25-letno Sofio Hellqvist, se ne ve, znano je samo, da naj bi se začela videvati julija lani. Predstavil jo je tudi svojim staršem, ki naj bi jo že povabila na kosilo v palačo Sollinden. Tudi lepotica naj bi princa že peljala k sebi domov in ga predstavila svoji družini.

Javnost pravi, da je na srečo vsaj prestolonaslednica Victoria bolj krepostna. Poročila se je namreč s svojim dolgoletnim fantom, s katerim bosta kmalu imela družino. No, tudi Carl Philip je dolgo veljal za vzor mladim. Dolgih 11 let je bil zaročen z Emmo Pernald in vse je že kazalo, da bo naslednja poroka njuna, potem pa je treščilo kot strela z jasnega.

Par se je razšel in še o eni kraljevi poroki ni ne duha ne sluha. Uradno besedilo se je glasilo, da sta se začasno razšla, ker naj bi potrebovala čas zase in za razmislek, kako naprej. Ostala pa naj bi dobra prijatelja. Govori se tudi, da bi se že zdavnaj poročila, a sta morala počakati, da se je najprej poročila najstarejša Victoria, ki je hkrati tudi prestolonaslednica. Poleg tega sta bila še zelo mlada, ko sta začela zvezo, in očitno res potrebujeta čas zase.

Očitno jabolko res ne pade daleč od drevesa. Tudi švedski kralj Gustav se je pred kratkim zapletel v seks škandal, ko je prišlo v javnost, da se je udeleževal seksa v troje in da je varal svojo ženo kraljico Silvio. No, vprašanje je, ali bo to res prinčeva zadnja izbira ali pa le ena v vrsti deklet, preden bo mimo prišla tista prava.