Princ Charles bo sedel na kraljevi prestol, kraljico Elizabeto pa po hitrem postopku poslal v pokoj

Princ Charles bo sedel na kraljevi prestol, kraljico Elizabeto pa po hitrem postopku poslal v pokoj (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2019

Princ Charles naj bi že v roku slabih dveh let sedel na kraljevi prestol in močno zmanjšal člane kraljeve družine.

Princ Charles je nedavno s svojim očetom princem Philipom razpravljal o prihodnosti kraljeve družine in mu predstavil svoje načrte za monarhijo. Po pisanju Daily maila naj bi tako po hitrem postopku v pokoj poslal kraljico Elizabeto in zmanjšal člane kraljeve družine. 

Po novem naj bi bili člani kraljeve družine samo princ William in princ Harry s soprogama in njuni otroci, vsi ostali pa bodo ostali izven kraljeve družine. Za vse pa naj bi bil kriv seksualni škandal princa Andrewa, ki te dni odmeva v Veliki Britaniji.

Vest je v britanskih medijih odjeknila kaj kmalu po tistem, ko je britanski politik Jeremy Corbyn v intervjuju za Sky News dejal, da se mu zdi, da je kraljeva družina preveč obširna. "Mislim, da bi javnost želela spremembe, še posebej po tem, ko je v javnost prišlo neprimerno obnašanje princa Andrewa," je dejal Corbyn in pri tem s prstom pokazal na princ Andrewa, ki ga obtožujejo spolnih odnosov z mladoletnico.  Po poročanju britanskega BBC je odstop princa Andrewa od javnih dolžnosti korak, kakršnega v sodobni zgodovini kraljeve družine še ni bilo. "Javno življenje princa Andrewa je za zdaj končano," ocenjuje dopisnik BBC za kraljevo družino Jonny Dymond in dodaja, da je monarhija pretresena.

Vse kaže, da se v kraljevi družini obetajo velike spremembe in da bo v prihodnje britanska kraljeva palača videti precej drugače, s precej manj kraljevimi člani. Verjetno takšno ravnanje princa Charlesa vsem ne bo povšeči, saj bodo številni člani kraljeve družine izgubili status, v katerem so do zdaj uživali.