Princ Charles je imel veliko smolo na farmi

Princ Charles (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
18. 5. 2014

Britanski princ Charles je velik privrženec ekološke pridelave hrane in se na svojem posestvu z njo tudi intenzivno ukvarja. V zadnjih letih pa je žal imel pri tem kar nekaj smole.

Prek njegove dostave Veg Shed je namreč želel lastno pridelano hrano dostavljati domačinom v Glouchestershiru, a do tega ni prišlo. Poleg tega je na pridelek vplivala dolga in mrzla pomlad. Njegova zelenjava je bila tudi sicer dražja od tiste iz običajnih trgovin in kupcev je bilo vse manj, zato je bil princ prisiljen zapreti trgovinico.

"Veg Shed smo morali zapreti predvsem zaradi novih potrošniških smernic, ki se vse bolj usmerjajo v nakupe na daljavo," se je glasilo sporočilo. Prodaja poteka prek spleta.

Poleg tega so ekološki izdelki z znamko Duchy Originals še vedno na prodaj v prestižnih britanskih supermarketih Waitrose. Princ je bil pred kratkim prisiljen opustiti posel z ekološkimi jajci. V njegov kurnik so namreč vdrle lisice in pokončale 24 kokoši. Kurnik stoji na farmi Close Farm in je v bližini njegovega posestva Highgrove. Nekaj kur je napad preživelo in so jih preselili na varno.

Navadno ekološka jajca prodajajo v prodajalni Tetbury, princ pa ima trgovine še v Windsorju, Londonu in Barthu. Po nezgodi z lisicami so v trgovini v Tetburyju objavili obvestilo: "Spoštovani kupci, lisica je ubila 24 naših kokoši. Preostale so premeščene na varnejšo lokacijo. To pa pomeni, da nimamo nič jajc za prodajo, se opravičujemo."

Priporočamo