Princ Charles je jezen na mamo, kraljico Elizabeto, saj ga je spravila v težave, poglejte si, za kaj gre

Princ Charles je jezen na mamo, kraljico Elizabeto, saj ga je spravila v težave, poglejte si, za kaj gre (foto: Profimedia) Profimedia
30. 12. 2020

Nanj je namreč prevalila breme, ki princu ni nič kaj povšeči.

72-letni princ Charles je izvedel slabo novico, zaradi katere naj bi se po poročanju spletnega portala entertainments.com razjezil na svojo mamo, britansko kraljico Elizabeto II.

Princ je namreč v svoji družini znan kot velik borec za zaščito narave in ogroženih živalskih vrst, njegova mama pa ga je "obdarila" s težavo, ki bi lahko resno omajala njegov sloves zaščitnika narave, trdijo viri z dvora. In za kaj gre?

Pred kratkim je kraljica sporočila javnosti, da z eno od največjih posesti, ki jih ima kraljeva družina, s Sandringhamom, ne bo več upravljala ona, temveč njen sin Charles. Pravi razlog za to je, da se je kraljica znašla pod plazom kritik društev za zaščito ogroženih živalskih vrst. Na posesti so namreč našli nekaj poginulih sov, ki spadajo med ogrožene vrste in ki so se ujele v nezakonite pasti.

Kraljica je zato hitro nadzor nad posestjo preložila na Charlesa, saj je prepričana, da bo on lažje pomiril združenja za zaščito ogroženih živali. A ta naloga princu ni nič kaj povšeči, pravijo poznavalci.

Znano je, da kraljeva družina uživa v lovu na Sandringhamu, zaščitniki živali pa so prepričani, da so bile sove ubite prav zaradi tega. "Na posesti je kraljeva družina postavila pasti. Pojavila se je fotografija ogrožene sove, ki se je ujela v tako imenovano past fenn, ki pa je protizakonita," je razložila strokvnjakinja za kraljevo družino Lizzie Robinson in tako povzela celoten zaplet. Dodala je še, da se Charles trudi zgladiti zadeve in je varuhom živali že osebno zagotovil, da se taki dogodki na kraljevih posestih ne bodo več pripetili. Kako pa bo zgladil odnos z mamo, je pa že drugo vprašanje ...

Priporočamo