Princ Charles je na počitnicah s princem Harryjem in Williamom vedno vztrajal, da pobirajo smeti

Princ Charles je na počitnicah s princem Harryjem in Williamom vedno vztrajal, da pobirajo smeti (foto: Profimedia) Profimedia
7. 11. 2018

Princ Charles je velik ljubitelj narave, ki je to ljubezen vsadil tudi princu Williamu in princu Harryju.

Bliža se 70. rojstni dan princa Charlesa, njemu v čast pa je bil posnet tudi dokumentarni film, v katerem bodo razkrite številne zanimive podrobnosti iz njegovega življenja.

Princa Harry in William sta razkrila, da jima je oče vsadil tudi eno zanimivo navado, ki sta ji zvesta še dan danes. Vsi trije so veliki ljubitelji narave, ki si želijo, da bi narava ostala kar se da čista. "V šoli so me znali dražiti, ker sem vedno pobiral smeti. Nikoli tega nisem delal zavestno, a če sem se kje sprehajal in na tleh zagledal smeti, sem jih pobral in vrgel v kanto in to je bilo številnim smešno," je dejal Harry.

Podobno pa se je dogajalo tudi v času počitnic, ki sta jih Harry in William preživela s svojim očetom. "Ko sva bila še majhna, smo z očetom del počitnic vedno namenili pobiranju smeti. Za nas je bilo to nekaj povsem običajnega. Hodili smo naokoli in pobirali smeti in jih dajali v črne vreče, pobirali smo vse, kar je ležalo po tleh," se spominja princ William.

Vsekakor jima je princ Charles lep zgled, kako se skrbi za naravo in kako se planet ohranja čist in ne dvomimo, da bosta te plemenite navade prenesla tudi na svoje otroke.

Priporočamo