Princ Charles je premagal svojo sestro Anno

Princ Charles je premagal svojo sestro Anno (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2020

Princesa Anna skoraj vedno zmaga pri letnem seštevku dogodkov, ki se jih udeleži, toda letos jo je prehitel njen brat.

Vsako leto kraljevi opazovalci seštejejo skupno število dejavnosti, ki jih je opravil vsak član kraljeve družine in princesa Anna je bila ponavadi vedno na vrhu. Toda v letu 2019 jo je prehitel njen starejši brat in prestolonaslednik princ Charles.

Glede na seštevek Tima O'Donovana, 87-letnega upokojenega zavarovalniškega posrednika, ki že desetletja sešteva kraljeve dogovore je bil princ Charles najbolj priden član kraljeve družine prejšnega leta.

Princ se je v letu 2019 udeležil 521 javnih dogodkov, toda le 15 več od princese Anne, ki se jih je udeležila 506. Skupaj predstavljata velik del od skupnih 3.567 dogodkov, ki so se jih lani udeležili člani kraljeve družine.

Njun mlajši brat princ Edward je opravil 308 dogodkov, samo malo več kot kraljica Elizabeta, ki jih je opravila 295. Princ Andrew pa se jih je udeležil 274, preden je zaradi škandala v zvezi z Jeffreyjem Epsteinom do nadaljnega odstopil od dolžnosti v okviru kraljeve družine.

Ni pa ravno presenečenje, da je bila mlajša generacija prisotna pri manjšem številu dogodkov, kot kraljica in njeni štirje otroci. Seštevek princa Williama je bil 220, njegova žena je dosegla število 116, princ Harry 201,

Meghan pa je imela najmanjše število in sicer 83, ker je v začetku leta rodila sina Archija.

"Fab Four", kot jih imenujejo kraljevi oboževalci trenutno skrbijo za svoje otroke in želijo ohraniti ravnovesje med zasebnim in javnim življenjem.

Je bilo pa pogosto opaženo, da se prizadevajo, da ima vsak dogodek, ki se ga udeležijo smisel. Povedano z drugimi besedami – kakovost pred kvantiteto.

Priporočamo