Princ Charles je razjezil davkoplačevalce!

13. 7. 2018 | Vir: Lady
Deli
Princ Charles je razjezil davkoplačevalce! (foto: Profimedia)
Profimedia

Če si britanski princ, si na očeh javnosti. Pa čeprav boš nekoč britanski kralj.

 To je na svoji koži pred kratkim občutil tudi princ Charles, ki je pošteno razjezil davkoplačevalce. Bogastvo kraljeve družine je iz dneva v dan večje in britanski dvor je eden od bogatejših v Evropi – s kraljico Elizabeto II. na čelu, saj njeno bogastvo ocenjujejo na 300 milijonov funtov.

No, seveda so tudi stroški kraljeve družine vse višji. Zdaj pa se je za najbolj zaprav­ljivega med njimi izkazal princ Charles in s tem zelo razhudil Britance, ki kot davkoplačevalci plačajo del stroškov kraljeve družine. Glavna težava je nastala, ko se je razvedelo, da je nedavno potovanje princa Charlesa in njegove soproge, vojvodinje Camille, na Bližnji vzhod stalo krepko prek 360 tisoč funtov. In znesek je šel iz državne blagajne.

Potem pa so primerjali podobno potovanje princa Williama in vojvodinje Kate, ki je stalo manj kot 100 tisoč funtov. Razlika naj bi med drugim nastala tudi zato, ker je Charles letel z zasebnim letalom Voyager A330, njegov sin, princ William, pa je s soprogo letel s komercialnim poletom. Charlesovo potovanje je bilo tako najdražje kraljevo potovanje v zadnjem letu. Iz palače so sporočili, da si člani kraljeve družine ne izbirajo sami službenih aranžmajev, transporta in hotelov. Za to skrbi kraljičin urad za potovanja in protokole Royal Travel Office. Princ Charles pa že nekaj časa zastopa kraljico Elizabeto II., kar pomeni, da mora biti njegovo potovanje ustrezno njegovemu položaju. Poudarjajo tudi, da je na prvem mestu varnost.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik