Princ Charles je nesramen do svojih prijateljev

Princ Charles je nesramen do svojih prijateljev (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
4. 4. 2018

Britanski princ Charles pogosto pravi, da njegovo življenje ni preveč zabavno. A številni njegovi prijatelji pravijo, da tudi on ni preveč zabaven.

V knjigi, kjer piše marsikaj o njegovem razkošnem življenju, piše tudi, da se sam niti ni preveč trudil, da bi svoje življenje vsaj malo spremenil. Pravijo, da ni nič kaj prijazen in pozoren niti do svojih prijateljev.

Ko so ga nekoč prijatelji povabili k sebi na deželo, je naročil svojim ljudem, da vse pohištvo iz njegove spalnice prepeljejo tja, da bo pač imel občutek, kot da spi v svoji spalnici. Celotno pohištvo iz sobe za goste gostitelja so morali umakniti. Charles je pripeljal omare, police, ortopedsko posteljo, svojo posteljnino, radio, poseben viski, steklenico z vodo in dve sliki. Pripeljati so mu morali tudi hrano. In še to organskega izvora. No, končni rezultat: prijatelj, ki ga je povabil k sebi, se je odločil, da je to bilo zadnjič. In to ni bil osamljen primer.

Neki drugi prijatelj ga je prav tako povabil na podaljšan vikend k sebi. Povabljenih je bilo še nekaj drugih gostov in priprave na ta konec tedna so potekale kar nekaj mesecev. Vse je moralo biti namreč popolno – od hrane, pijače do cvetličnih aranžmajev. Tako kot se za obisk prestolonaslednika namreč spodobi. In ko je prišel ta petek, ko bi se morali vsi gostje zbrati, princa Charlesa enostavno ni bilo. Iz njegove pisarne so na kratko sporočili, da ga ne bo zaradi obilice dela in da bo prišel naslednji dan na zajtrk. No, ni ga bilo niti na kosilo in opravičilo je ponovno prišlo iz njegove pisarne. Gostitelju so dejali, da bo prišel na večerjo, ki pa jo je na koncu tudi odpovedal. Kot opravičilo so kratko navedli, da je prišlo do izrednih okoliščin, zaradi katerih ne more na pot. Zelo bizarno je dejstvo, da se je prijatelju pozneje oglasil Charles sam in mu dejal, da se pač ni mogel odpraviti na pot, ker je tako zelo užival v svojem vrtu v Highgroveu, ker je bil tako lepo obsijan s soncem. Lahko si zamislite razočaranje prijateljev, ki so povabili princa in za ta obisk potrošili tudi enormne količine denarja.

Princ Charles tudi ne slovi kot prav dober gostitelj. Ko je nekoč štiri mesece živel na Škotskem, je veliko ljudi vabil k sebi v goste. A vse so si morali plačati sami. Ko je na primer doma prirejal zabave, je bilo čisto vse prilagojeno njegovim navadam in željam. Gostje so dobili večerjo ob 8. zvečer, on pa se je recimo pojavil 15 minut pozneje, ker ni želel jesti predjedi.

 Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia