Princ Charles: Strah ga je let

Le kdaj bo princ končno sedel na prestol? (foto: Profimedia Profimedia, Press Association) Profimedia Profimedia, Press Association
Vir: Lady
24. 4. 2019

Britanski princ Charles je eden bolj simpatičnih princev, pa čeprav je sprva videti neroden in mogoče tudi nekoliko nedostopen. 

 A ko človek spozna njegovo drugo, bolj šaljivo plat, mu zagotovo priraste k srcu. V priljubljenosti ga je trenutno sicer prehitel njegov prvorojenec, princ William, in zdaj seveda tudi princ Harry, ki bo v kratkem prvič postal očka. “Zelo sem vesel in vznemirjen, ker bom že četrtič postal dedek, čeprav se po drugi strani zavedam, da to pomeni, da se zdaj res staram,” je odgovoril na eno od novinarskih vprašanj. Kar se spola otroka tiče, mu je vseeno, samo da bo zdrav.

Bolj kot to pa princa verjetno skrbi, kdaj bo zasedel britanski prostor. Njegova mati, kraljica Elizabeta II., se kljub 92 letom očitno še ne namerava posloviti od prestola. To pomeni, da je princ Charles pri svojih 70. letih do zdaj najstarejši princ, ki čaka na prestol. In ko bo, če bo, nekoč sedel nanj, bo tudi najstarejši kralj, ki ga bodo okronali. Vendar pa se mu ni treba bati, saj očitno v njegovi družini vsi dosegajo visoko starost. Njegova babica, kraljica mati, kot so jo imenovali, je živela do 101. leta.

In tudi njena hčerka, kraljica Elizabeta II., gre očitno po njenih stopinjah, poleg tega resnejših zdravstvenih težav nima. Glede na trenutno situacijo se celo lahko zgodi, da princ Charles ne bo nikoli postal kralj. Tudi zato, ker si veliko Britancev želi, da bi ga kar preskočili in da bi kraljica krono predala vnuku, princu Williamu. Tega se seveda zaveda princ Charles, zato se je odzval na vse pogostejša poročanja o svojem dolgem čakanju na krono. “Da bi bil nestrpen? Ne, kakšna ideja … Normalno je, da sem nestrpen, saj mi bo kmalu zmanjkalo časa, nisem več najmlajši …” pravi princ.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia