Princ Philip si je privoščil nekaj krepkih na račun Meghan Markle!

Princ Filip ne <br />izbira besed in pove <br />zadeve tako, kot <br />jih misli. (foto: Profimedia Profimedia, Temp Sipa Press) Profimedia Profimedia, Temp Sipa Press
Vir: Nova
3. 7. 2019

Britanski princ Philip je znan po tem, da nima dlake na jeziku in ima tudi zelo rad črni humor. Tokrat si je privoščil vojvodinjo Meghan, novopečeno mamico in soprogo princa Harryja …

Brez kakšnega večjega olepševanja je princ Philip (98) svojemu vnuku Harryju dejal, da je njegova izbranka Meghan Markle bolj primerna za spremljevalko kot pa za soprogo. Na začetku njune zveze je bil marsikdo iz kraljeve družine kar zadržan, če ne že proti njej.

Predvsem princ Philip ni izbral besed. Med drugim je na primer dejal, da se z igralkami hodi ven, a se z njimi ne poroči. To je dejal malce pred zaroko zaljubljencev, ki je bila leta 2017 v Londonu, ko mu je Harry povedal, da je kupil velik diamantni prstan. Po zaroki pa je dejal, da poroka z igralko ni najbolj pametna ideja. V vse skupaj se je vmešal tudi Harryjev starejši in bolj izkušen brat, princ William, ki ga je odkrito vprašal, ali je prepričan o svoji odločitvi.

Dodal je tudi, ali se zaveda, kakšno težo ima njegova odločitev in koliko odgovornosti prinaša. V enem od dokumentarnih filmov o ljubezenski zgodbi med Harryjem in Meghan je princ odkrito povedal, da sta bila njegov brat in svakinja na začetku šokirana, ko jima je povedal, v koga se je zaljubil. Poskušala sta mu vbiti v glavo, da se tak življenjski stil, kot ga ima igralka, nekako ne vključuje v kraljevo družino.

Vendar pa vse to ni vplivalo na Harryjevo odločitev, da svoji izvoljenki natakne na roko prstan, najprej zaročni in nato poročni. Ni si pustil, da bi družina krojila njegovo usodo in se vmešavala v ljubezensko življenje. Ko pa je Meghan postala del kraljeve družine, so se stvari obrnile in vsi, ki so bili nekako proti njej, so jo na koncu lepo sprejeli. Še sama je dejala, da je po zaroki začutila zelo toplo dobrodošlico v družino.

Ni pa prvič, da je princ Philip komentiral Harryjevo dekle. Ko je hodil s Chelsy Davy (33), je zanjo dejal, da je videti preveč prostaško, da bi bila primerna za na kraljevi dvor. Kljub temu je bil princ Harry z njo kar nekaj let in šušljalo se je celo o poroki, a sama ni bila pripravljena na življenje na dvoru. Dejala je, da ima preveč rada svobodo in da se ne more vezati za nekoga, ki ima toliko obveznosti kot član kraljeve družine, princ Harry.

Besedilo: Sandra Bratuša