Princ George bo postal prvošolček! Šolnina? Pravo premoženje!

Princ George bo postal prvošolček! Šolnina? Pravo premoženje! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2018

Minulo šolsko leto v zasebni šoli Thomas's Battersea je bilo šele priprava na "pravo stvar", saj malega princa Georgea pravi izzivi šele čakajo - v novem šolskem letu se bo soočil s predmeti, kot so znanost, zgodovina in zemljepis.

Tako kot druge šolarje po celem svetu tudi najstarejšega otroka princa Williama in vojvodinje Kate Middleton po poletnih počitnicah pričakujejo šolske klopi in izzivi. povezani s pridobivanjem novega znanja. Princ George bo dobil novega učitelja, čaka pa ga nekoliko zahtevnejši šolski program.

Če bi britanski izobraževalni sistem primerjali z našim, bi lahko rekli, da George letos iz male šole odhaja v prvi razred. Prvošolčki bodo v novem šolskem letu utrjevali znanje, ki so ga osvojili doslej, ter poglabljali pomebne veščine, kot so pisanje pisanih črk, tekoče govorjenje in razumevanje matematike.

Čeprav kraljevi družini denar ne predstavlja velike težave, bodo starši za šolanje princa Georgea morali odšteti kar visok znesek - za prvi razred bodo plačali skorajda 23.000 evrov.

Priporočamo