Princ George in princesa Charlotte še naprej v šoli, nekaj njunih sošolcev zaradi koronavirusa v karanteni

Princ George in princesa Charlotte še naprej  v šoli, nekaj njunih sošolcev zaradi koronavirusa v karanteni (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2020

Koronavirus, ki v tem trenutku kroji življenje številnih, naj bi se pojavil tudi na šoli princa Georga in princese Charlotte.

Štirje učenci londonske šole Thomas's Battersea so v tem tednu ostali doma in so v karanteni, saj čakajo na rezultate koronavirusa, ki te dni seje po vsem svetu.

Kot pišejo britanski mediji naj bi se šolarji kar sami odločili, da bodo ostali doma, potem ko so se vrnili s potovanja.

Omenjeno šolo pa obiskujeta tudi princ George in princesa Charlotte, ki pa zaradi koronavirusa ne ostajata doma in vsak dan prihajata k pouku.

Iz šole so sporočili, da so uvedli preventivne mere zaščite, kakor se tega v času koronavirusa držijo tudi ostale institucije.

"Situacijo s koronavirusom jemljemo nadvse resno in se zavedamo rizika širjenja virusa in zato natančno sledimo navodilom vladajočih. Dobili smo navodila, kako preprečiti širjenje in kako ravnati v primeru, da pri nekomu posumimo, da ima simptome," so še sporočili iz šole.

Princ William in Kate Middleton se še nista oglasila okoli nastale situacije, a tuji mediji poročajo, da princ George in princesa Charlotte za zdaj vsak dan hodita v šolo in kot vse kaže kraljevi par ni zajel val panike, ki v tem trenutku vlada zaradi novega virusa.