Princ George in princesa Charlotte sta živahna malčka

Princ George in princesa Charlotte  sta živahna malčka (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
16. 10. 2016

Otroka princa Williama in princese Kate, George in njegova sestrica Charlotte, sta med uradnim obiskom Kanade končno prišla na svoj račun.

Na vrtu vladne palače v Victorii, kjer družina prebiva med obiskom, je bilo minuli četrtek v dopoldanskih urah organizirano druženje za malčke. Zvezdi dogodka sta bila seveda mali princ in princeska, ki sta na dogodek prišla v družbi staršev. In čeprav je običajno živahnejši George, ga je tokrat premagala mala Charlotte, za katero sta starša morala ves čas tekati, saj jo je zanimalo zdaj to, zdaj ono. Najbolj od vsega so ji bili všeč baloni, h katerim se je ves čas vračala. Deklica ima očitno zelo rada živali, kar niti ni tako čudno, saj ima družina te tudi na domačem posestvu Anmer Hall.

Morda je bil tudi zato prvi, ki je pritegnil njeno pozornost, beli labradoodle Moose, ki ga je Charlotte nežno pobožala in se nato nanj celo usedla. Seveda se kuža ni prav nič pritoževal, tudi zato ne, ker je dela z otroki vajen, saj je treniran posebej za sodelovanje pri terapijah za zdravljenje ljudi, obolelih za rakom. Takoj zatem je pozornost male deklice pritegnil še črno-beli zajček, ki jo je tako navdušil, da ga je kar objela in s tem vsem prisotnim izvabila nasmeh na obraz. Mala Charlotte je na druženju pokazala tudi, da zna že zelo dobro hoditi, česar naj bi se sicer naučila tik pred prvim rojstnim dnevom. Prisotne je presenetila tudi s tem, da je veselo klepetala, sicer povečini nerazločno, je pa zelo razločno poklicala svojega očka, ki mu pravi kar "Dada". Tako kot Charlotte se je zabaval tudi njen bratec George, ki mu je družbo delal očka, princ William. Malček je najprej navdušeno opazoval balone, nato so njegovo pozornost pritegnili mehurčki, na koncu pa poni, na katerega se je povzpel in z njim naredil en krog – seveda pod budnim očesom vodiča.

Bratec in sestrica sta se na koncu spet ujela pri balonih, a ne pri tistih klasičnih, temveč pri tistih, iz katerih je mogoče oblikovati različne figure. Georgeu je umetnik na njegovo željo izdelal drevo in nato še vulkan, mali Charlotte pa rožico. Družinica se je na druženju zadržala dolgo časa, saj jim je bilo to v veselje. Poleg tega sta princ William in princesa Kate že pred tem povedala, da se jima zdi to odlična priložnost, da se njuna malčka poigrata in tudi spoznata z drugimi kanadskimi otroki. Ne nazadnje je par nad Kanado navdušen in upa, da bosta to navdušenje prenesla tudi na svoja otroka.

Tekst: Tina Ambrožič

Priporočamo