Princ George je praznoval 5. rojstni dan

Princ George je praznoval 5. rojstni dan (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
2. 8. 2018

Večina ljudi misli, da je življenje princev in princes pravljično, a v resnici morajo slediti veliko pravilom, ki se nam zdijo povsem nesmiselna. To velja tudi za kraljeve malčke ...

Kraljevi otroci morajo slediti celi vrsti strogih pravil, ki veljajo na kraljevem dvoru. Tako se morata 4-letni princ George in 3-letna princesa Charlotte na primer naučiti vsaj dveh tujih jezikov. Menda znata že nekoliko špansko. Uči ju njuna varuška, ki je po rodu Španka. Georgea pa že iritirajo kraljeve dolžnosti, kar je vsake toliko vidno tudi pri dogodkih, na katerih mora biti prisoten. Recimo princesa Charlotte na kosilu še ne sme sedeti z odraslimi, ker še ni usvojila vseh strogih pravil obnašanja za mizo. Zato mora jesti posebej za svojo mizico.

Iz kraljeve palače so objavili nekaj uradnih fotografij ob 5. rojstnem dnevu princa Georgea, ki ga je praznoval 22. julija. Čestitke prihajajo iz vsega sveta, saj je tretji v vrsti za britanski prestol in ga bo verjetno nekoč tudi zasedel. Britanci pa so začeli pisati, da jih mali princ spominja na Earla Spencerja, brata princese Diane in pokojne Georgeeve babice. Deček hodi v šolo Thomasa Battersa, kjer ima tudi predmete, kot so filozofija, italijanščina, sabljanje, golf in lončarstvo. Vsi otroci na dvoru morajo paziti na pravila oblačenja.

Tako princeso Charlotte najpogosteje vidimo v oblekici z ovratnikom in jopici ter z obveznimi mašnicami v laseh, na nogah pa vedno čeveljce Mary Janes. George pa mora skoraj vedno nositi srajce in pulover. Mali princ pa je že dobil vlogo v risanki. Potem ko je princ William povedal, da njegov sin zelo rad gleda Gasilca Sama, so se producenti 30. obletnico te risanke odločili posvetiti prav malemu princu Georgeu. V eni od epizod tako princ pride na državni obisk v Pontypandy. In ko pride do nevarnosti, ga rešujejo s helikopterjem.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo