Foto: Drugi rojstni dan princa Georga

Vir: Story
7. 8. 2015

Mali princ George, prvorojenec princa Williama in vojvodinje Kate, je praznoval drugi rojstni dan. Ljubljenček Britancev, ki bo nekoč zasedel prestol, je že od rojstva v središču pozornosti in tako je bilo seveda tudi zdaj.

Foto: Drugi rojstni dan princa Georga Mario Testino

“Princ George bo nekoč 43. monarh po vrsti, postal bo tudi poveljnik britanskih vojaških sil in bo na čelu Commonwealtha.”

Foto: Drugi rojstni dan princa Georga Mario Testino

Uradne slike je tudi tokrat posnel Mario Testino, ki je bil nekoč najljubši fotograf Georgeeve pokojne babice, lady Diane. On je tudi posnel vse pomembnejše dogodke kraljeve družine in je nekakšen hišni fotograf.

Foto: Drugi rojstni dan princa Georga Mario Testino

Na praznovanju ni bilo dedka, princa Charlesa, niti njegove soproge Camille, saj sta bila na potovanju in bosta dečka obiskala takoj, ko se vrneta.

George je vesel fantek, ki se mu niti ne sanja, kaj mu je bilo položeno v zibelko. Ljubki deček je pač tak, kot so otroci njegovih let, zvedav, razigran in navihan. Za njegov drugi rojstni dan so mu seveda pripravili zabavo, kakor se tudi za malega princa spodobi. Ta je bila tematska v stilu Disneyjevih junakov, organizirali pa so jo na posestvu Sandringham, kjer mlada družinica tudi živi v gradiču, ki ga je vnuku Williamu kot poročno darilo podarila kraljica Elizabeta II.

Da bi bila zabava popolna, je poskrbel tudi William, ki si je vzel v službi prost dan, da je lahko sodeloval pri pripravah. Čeprav je verjetno levji delež pri tem imela njegova tašča, gospa Middleton, saj ima podjetje, ki se ukvarja s prirejanjem otroških zabav. Kot presenečenje je na zabavo prišel tudi dečkov pradedek, princ Philip, ki ima že častitljivih 94 let. Prišel je v spremstvu lady Penny Brabourne, stare družinske prijateljice. Princ je na zabavi ostal približno pol ure, potem pa se je odpeljal domov. Kraljice Elizabete II. tokrat ni bilo. So pa prinčev prvi rojstni dan praznovali v Kensingtonski palači. V Londonu so Georgeev rojstni dan obeležili z zvonjenjem iz Westminstrske opatije. Poleg tematske zabave, na katero so menda otroci prišli oblečeni v svoje najljubše junake, je Georgea doletela še posebna čast. Ob njegovem rojstnem dnevu so namreč izdali kovance za pet funtov. Seveda se tega zdaj George ne zaveda, to mu bo godilo šele veliko pozneje.

Napisala Sandra Bratuša
Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story31/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 31/2015

Story 31/2015, od 30. 07. 2015