Princ Harry čustveno spregovoril o očetovstvu, ki ga kmalu čaka

Princ Harry čustveno spregovoril o očetovstvu, ki ga kmalu čaka (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2019

Princ Harry je kot vse kaže že povsem pripravljen na novo vlogo, ki ga čaka spomladi.

Ko se je princ Harry nedavno srečal z mladimi predstavniki Commonwealtha v Londonu, je pogovor nanesel tudi na njegovo bodočo vlogo, ki ga čaka spomladi, ko bo prvič okusil čare očetovstva. 

"Kot nekdo, ki bo kmalu postal očka, se še toliko bolj zavedam te odgovornosti, da moramo svet narediti boljši in odgovornejši za naše bodoče generacije. Edini način, da to naredimo ni, da čakamo, da se bo slučajno nekaj zgodilo, pomembne so spremembe," je dejal čustveni princ Harry.

Ob tem se je Harry spomnil tudi nedavne kraljeve turneje, ki sta jo z vojvodinjo Meghan Markle naredila v okviru projekta Commonwealth. "Povsod sva se počutila zelo ponižno, ko sva opazovala vse te mlade ljudi, ki se trudijo ustvariti inovativne in pametne rešitve za različne izzive s katerimi se soočajo, pa naj si bo psihično zdravje, ekstremno siromaštvo, dostop do izobrazbe za dekleta, kakor tudi klimatske spremembe," je zaključil princ.

Meghan in Harry bosta spomladi prvič okusila čare starševstva, princ pa je do zdaj že večkrat dokazal, da se odlično znajde v družbi otrok.