Princ Harry govor posvetil svoji soprogi Meghan

Takole je princ Harry na oder povabil vojvodinjo Meghan in se ji zahvalil za vse. (foto: Profimedia Profimedia, Press Association) Profimedia Profimedia, Press Association
Vir: Lady
22. 3. 2019

Pred dnevi je britanski princ Harry kot predsednik organizacije Commonwealth imel motivacijsko konferenco v Londonu.

Na konferenci v areni Wembley je bilo več deset tisoč mladih, ki jim je princ Harry govoril o težavah današnjega časa, a je trenutek izkoristil tudi za nekaj povsem osebnega. Zaljubljeni princ je v trenutku postal raznežen in romantičen, kar je navdušilo vse prisotne. Najprej je govoril o tem, da morajo mladi prevzeti odgovornost in jih spodbujal k pozitivnim družbenim spremembam. Omenil je tudi aktualne težave in izzive, s katerimi se mladi srečujejo v družbi, in opozoril na to, da vsakdo lahko postane pozitiven zgled.

“Ste najpomembnejša generacija v zgodovini, skrbite za vrednote in delate prave stvari. Zagovarjate spremembe, ki bodo nekoč izboljšale prihodnost. Ne obsojajte zaradi videza, identitete ali fizičnih posebnosti. Vem, da je svet, v katerem živimo, nemalokrat velik izziv, a vaša vloga je, da ste v njem svetla luč,” je govoril princ. Potem pa je z naslednjo gesto presenetil vse. Iz prve vrste je na oder povabil svojo novopečeno soprogo, vojvodinjo Meghan Markle. Po protokolu namreč ni bilo načrtovano, da bi prišla na oder oziroma da bi jo kakorkoli omenjali.

A princ je znan po tem, da se rad izogne protokolom, tako so vsi začeli veselo vzkilati in ploskati, ko je Meghan prišla na oder. Ob tej priložnosti se je zahvalil soprogi in poudaril, da je presrečen, ker je prišla v njegovo življenje. Potem pa je omenil še nekaj njenih življenjskih citatov, da bi z njimi opogumil mlade in jim dal misliti. “Moja soproga pogosto uporabi citat Martina Luthra Kinga Jr.: Tema ne more pregnati teme, le svetloba jo lahko. Sovraštvo ne more pregnati sovraštva, le ljubezen ga lahko …"

Kljub vsemu pa ne moremo mimo pisanja nektaterih britanskih časopisov, da Meghan s svojim osebjem ni najbolj prijazna. In tako se je zgodilo, da se je tik pred porodom znašla brez osebne tajnice, ki je že tretja oseba, ki je dala odpoved. Stvar ne bi bila tako zelo opazna, če bi šla le ena zaposlena, zdaj, ko je dala odpoved že tretja, pa je jasno, da nekaj ni povsem tako, kot bi moralo biti. Najprej je dala odpoved osebna asistentka Melissa Touabti, nato še Samantha Cohen, ki ji je zelo zaupala tudi sama kraljica in odhaja po 17 letih dela za kraljevo družino.

Odšla je tudi osebna stražarka, zdaj pa še Amy Pickerill, ki bo svoje delovno mesto zapustila še ta mesec. Se pravi takrat, ko se bosta princ in vojvodinja preselila v svoje novo domovanje Frogmore Cottage. Zaposleni v palači so žalostni, saj so se z Amy dobro razumeli. Pravzaprav so jo vsi imeli radi in njen odhod je vse šokiral. Amy naj bi odhajala čez lužo, a podrobnosti o tem niso znane. Doslej je imela pomembno vlogo pri Meghan, saj je organizirala vse dobrodelne dogodke, ki se jih je vojvodinja udeležila, pripravila je tudi kuharsko knjigo in jo izdala.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo