Zdaj na dan prihaja, da je princ Harry pred obiskom kralju Karlu postavil težek pogoj, od katerega ni odstopal

15. 2. 2024
Deli
Zdaj na dan prihaja, da je princ Harry pred obiskom kralju Karlu postavil težek pogoj, od katerega ni odstopal (foto: Profimedia)
Profimedia

Princ Harry si je ni želel videti ob sebi, ko je na hitro prišel v London obiskati bolnega očeta.

Kralja Karla III. se je še posebej dotaknilo dejstvo, da je njegov mlajši sin kar 11 ur letel, da bi lahko za kratek čas videl bolnega očeta, s katerim sta bila skupaj v sobi le za 45 minut, Harry pa je pred prihodom o vsem skupaj veliko razmišljal. Zato je bolnemu očetu postavil en pogoj, ki kaže, da se stare rane še niso zacelile

Prejšnji teden je princ Harry odletel iz Kalifornije v London, da bi na kratko videl očeta, ki mu je sporočil, da je zbolel za rakom. Čeprav je  sprva veljalo, da je kralj Karel III. odšel le na enostavnejšo rutinsko operacijo povečane prostate, so kasneje pri njem odkrili maligni rak, kar je sprta družinska člana spet združilo, zato sta razhajanja vsaj zaenkrat pustila ob strani.

Da bi Harryjev prihod potekal čim bolj gladko, je očeta vnaprej prosil, da med njunim srečanjem kraljica Camilla ni prisotna in se njunega pogovora ne udeleži. "Slišala sem, da Harry ni želel biti v isti sobi s svojo mačeho, ko je s kraljem govoril o njegovi diagnozi raka," je za Telegraph razkrila britanska novinarka Petronella Wyatt.

Profimedia

Ta sovražnost do Camille ni nič novega, saj je Harry že večkrat izrazil svoja čustva do nje, še posebej negativno pa je o njej pisal v svojih spominih v knjigi z naslovom 'Spare'. V njegovi knjigi se pojavi klišejski tip 'zlobne mačehe', v kateri je Harry Camilli nadel številne lastnosti, ki jo prikazujejo kot zelo preračunljivo, poleg tega pa trdi, da je britanskim medijem razkrila nekaj zaupnih informacij o njegovem življenju.

Prav tako je v knjigi razkril, da se je z njim nekoč strinjal tudi njegov brat, princ William, ki je z mlajšim bratom rotil očeta, naj se ne poroči s Camillo. "Težava s Harryjem je, da se bori kot strahopetec, noče se soočiti s sovražnikom in ob redkih priložnostih, ko ga sreča, pobegne," trdi novinar Telegrapha. Kljub Harryjevemu negativnemu mnenju se kraljica Camilla trenutno kaže kot skala za kralja Karla, ki se že na začetku svoje vladavine sooča z resnimi zdravstvenimi težavami. V teh dneh sta skupaj prispela v London, kralja pa čaka nov krog zdravljenja.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec