Neee, zdaj je jasno, da je princ Harry zavrnil kralja Karla in se odločil oditi v hotel

14. 5. 2024
Deli
Neee, zdaj je jasno, da je princ Harry zavrnil kralja Karla in se odločil oditi v hotel (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da se odnos kralja Karla in princa Harryja nikakor ne bo popravil.

Princ Harry je prejšnji teden prispel v London, da bi obeležil 10. obletnico mednarodnega športnega dogodka 'Invictus Games'. V katedrali svetega Pavla se je pojavil brez očeta, kralja Karla III. in drugih članov britanske kraljeve družine. Monarh sina zaradi preobilice obveznosti ni sprejel, sussekški vojvoda pa je bil v domovini kot tujec.

Številni so upali, da se bo kralj Karel vendarle odločil videti sina, čeprav je bilo prej napovedano, da bo preveč zaposlen, medtem ko bo Harry v Londonu. Kot zdaj poroča Sunday Times, naj bi princ Harry zavrnil kraljevo povabilo, da ostane v kraljevi rezidenci med njegovim obiskom v Londonu. Namesto tega se je odločil prenočiti v hotelu.

Mnogi menijo, da je Harryja razjezilo dejstvo, da ga oče na tem zelo pomembnem dogodku ni javno podprl in je lani mlajšemu sinu in ženi vzel Frogmore Cottage v Windsorju, kjer sta živela pred odločitvijo o uradnem odhodu iz kraljeve družine. Zdaj že nekaj časa živita v ZDA, kjer sta si ustvarila lep dom in družino.

Poleg tega je mnoge presenetil razlog, zakaj kralj ni želel videti svojega sina: "Karel je povsem jasno povedal, da je pripravljen biti prijazen in zasebno podpirati Harryja, tako kot njegov oče, vendar ne bo ponovno vložil avtoritete kraljevih institucij zaradi iger Invictus." je za Daily Beast povedal Tom Skyes. Spomnimo, da je tesen prijatelj kralja Karla pred kratkim za Daily Mail razkril pravi razlog, zakaj kralj ne želi videti svojega sina, in s tem razjezil številne oboževalce kraljeve družine.

"V življenju ne potrebuje drame. Harry in Meghan sta v zadnjih letih njemu in ostali družini prinesla le težave. Na nek način se to morda sliši nenavadno, a diagnoza rak je kraljevi visokosti dala še več energije. Desetletja je čakal, da postane kralj, in seveda se zaveda, da je njegov čas morda zelo omejen. Zato je odločen, da bo naredil čim več – takoj ko bo lahko. Odkrito povedano, Harry in Meghan mu povročata veliko bolečin, brez katerih bi prav gotovo zmogel," je dejal.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk