Zdaj je jasno, zakaj kralj Karel ni imel časa, da bi v Londonu srečal princa Harryja

10. 5. 2024
Deli
Zdaj je jasno, zakaj kralj Karel ni imel časa, da bi v Londonu srečal princa Harryja (foto: Profimedia)
Profimedia

Princ Harry in kralj Karel sta se drug drugemu spretno izognila.

Princ Harry je trenutno na službenem potovanju v Londonu, tiskovni predstavnik Buckinghamske palače pa je nedavno povedal, da je njegov oče v tem času zaposlen z drugimi obveznostmi. Če ste se spraševali, kakšne obveznosti so preprečile kralju Karlu III., da se sreča s svojim mlajšim sinom, princem Harryjem, med njegovim uradnim obiskom Londona, kjer je obeležil deseto obletnico organizacije Invictus, prvih športnih iger vojnih veteranov, je zdaj vse jasno.

Medtem ko je princ Harry pozdravljal zbrano množico pred katedralo sv. Pavla, je njegov oče skupaj z ženo, kraljico Camillo, pozdravljal goste na prvi vrtni zabavi v Buckinghamski palači. V tistem trenutku so bili oddaljeni le tri kilometre po zračni liniji, vendar ni bilo niti teoretične možnosti, da bi se tistega dne srečala. Tiskovni predstavnik Buckinghamske palače je namreč vnaprej odstranil vsako možnost in špekulacijo o možnem zasebnem srečanju očeta in sina. Kot uradni razlog je bil naveden kraljev zaseden urnik, ki ni dopuščal možnosti za načrtovano družinsko srečanje.

Kakor koli, kralj Karel III. in kraljica Camilla sta bila zelo dobre volje med gosti, ki sta jih sprejela v vrtu svoje londonske rezidence. Kraljevske vrtne zabave so ena izmed dolgotrajnih tradicij Buckinghamske palače in se tam prirejajo že 160 let. Zabave potekajo v popoldanskih urah, gostom pa se postrežejo čaj, piškoti in torte. Kot je nekoč izjavila pokojna kraljica Elizabeta II., se jim v povprečju postreže več kot 25 tisoč skodelic čaja ter okoli dvajset tisoč piškotov in kolačkov.

Gostov ni manjkalo niti v katedrali sv. Pavla, kjer je princ Harry z mašo zadušnico za vse vojne žrtve obeležil deseto obletnico iger Invictus. Pred katedralo se je zbralo na tisoče državljanov, ki so želeli pozdraviti pobeglega princa, ki z ženo Meghan Markle in otroki živi v Kaliforniji. Harry je svojega očeta nazadnje videl februarja, ko je iz Združenih držav Amerike prišel na zasebni obisk po operativnem posegu, ki so mu ga opravili v ugledni londonski kliniki, kdaj se bosta oče in sin ponovno videla, za zdaj ni znano. Vse pa se zdi, da ne prav kmalu.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk