Princ Harry in Meghan Markle: Sanjska kraljeva poroka

Princ Harry in Meghan Markle: Sanjska kraljeva poroka (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
23. 5. 2018

Pa smo dočakali srečni dan, ko se je britanski princ Harry poročil z lepo kanadsko igralko Meghan Markle. Zaljubljeni par tako piše zgodovino.

Poroka je bila na prekrasen sončen dan v kapelici gradu Windsor, ki je dom kraljeve družine že skoraj tisoč let. To je hkrati najstarejši in največji še naseljeni dvorec na svetu, v njem je več kot 900 sob, od tega več kot 200 spalnic.

V soboto, 19. maja, so bile vse oči uprte v mlad zaljubljeni par, ki je dahnil da pred 600 povabljenimi v kapelici St. George. Meghan bi moral do oltarja pospremiti oče Thomas, ki pa se zaradi težav s srcem ni mogel udeležiti obreda, saj je moral na operacijo. Je pa zato svoji hčerki ob strani ves čas stala Doria Ragland, Meghanina mama, ki se je del poti do dvorca peljala z njo v avtomobilu. Meghan je nato sama prehodila del poti v cerkvi, malo pred oltarjem pa je pod roko prijela princa Charlesa, ki jo je predal svojemu sinu. A te poroke ne bi bilo, če ne bi pisnega privoljenja dala Harryjeva babica, kraljica Elizabeta II. To je večstoletno pravilo, ki ga morajo upoštevati vsi člani kraljeve družine. Tako je lepa ljubezenska zgodba, ki se je začela pisati pozimi leta 2016, dobila svoj srečni konec in Meghan je postala del kraljeve družine. Tisti hip, ko je dahnila da, je prejela tudi naziv vojvodinja Sussexa. S prihodom Meghan na angleški dvor je zapihal svež veter, ki bo še prevetril malce rigidno monarhijo. Meghan je namreč samostojna, izobražena ženska, ki trdno stoji za svojimi prepričanji in je bila, že preden je spoznala Harryja, vpeta v dobrodelno delovanje. Sicer pa je kraljica pokazala, da je kljub 92. letom zelo moderna in napredna. Dovolila je, da se je vnuk poročil s hčerko ločene Afroameričanke, poleg tega je bila Meghan enkrat prej že poročena. Mogoče tudi zato, ker je Harry trenutno šele šesti v vrsti za britanski prestol, kar pomeni, da ga najverjetneje nikdar ne bo zasedel. Je pa Meghan zaradi svojega novopečenega moža pustila igralsko kariero in se bo povsem posvetila kraljevim dolžnostim, se pravi dobrodelnemu delu.

Sanjska kraljeva poroka

Meghan in Harry sta lep vzor mladim, saj sta iskrena in spontana. Meghan je še posebno občutljiva, ko gre za pravice žensk, in takrat postane zelo glasna ter ostro zagovarja svoja stališča.

Po lepi in romantični poroki se je slavje nadaljevalo v Forgmore Houseu, gostitelj pa je bil ženinov oče, princ Charles. Večer se je končal z ognjemetom, še prej pa je Elton John za vse pripravil mini koncert. Harry se je šalil, da ob odhodu s sten ne smejo vzeti mečev in naj pazijo, da ne zbudijo sosedov.

Sanjska kraljeva poroka

Neuradno pa v tujih medijih pišejo, da naj bi veliko gostov po koncu zabave odšlo v klub Chiltern Firehouse v londonskem predelu Marylebone. In za konec je princ Harry svoji soprogi za poročno darilo podaril prstan z akvamarinom, ki je nekoč pripadal njegovi mami, princesi Diani.

Foto: Profimedia

Priporočamo